«Σοβαρός και εξελίξιμος προπονητής με τελευταία θητεία στον Ολυμπιακό, αναζητάει ομάδα να κοουτσάρει. Δεχόμαστε μόνο σοβαρές προτάσεις από ομάδες με όραμα, σταθερότητα και διάρκεια». Δεν είμαστε εμπαθείς και ούτε έχουμε κάτι με τον σπουδαίο άνθρωπο, σοβαρό και αληθινό εργάτη του μπάσκετ, Kestutis Kemzura. Απλά είπαμε να δώσουμε μια χιουμοριστική χροιά στις δηλώσεις που έκανε, οι οποίες μεταξύ μας… έμοιαζαν σαν αγγελία.

Ο Λιθουανός κόουτς, που έχει μείνει χωρίς δουλειά από τις 12/1/2020, οπότε και χώρισε με τον Ολυμπιακό, μίλησε στην Λιθουανία για το μέλλον.

Ο Kemzura, που ανέλαβε τα ηνία στους «ερυθρόλευκους» μετά το διαζύγιο με τον David Blatt, ο οποίος είχε τον Λιθουανό ως δεξί χέρι στον πάγκο, μίλησε για τα… στάνταρντς που πρέπει να έχει η νέα του ομάδα.

Ο 50χρονος κόουτς είπε αναλυτικά: «Κάθε πρόταση πρέπει να εξετάζεται, γιατί είναι άλλο πράγμα το να ονειρεύεσαι κι άλλο να είσαι ρεαλιστής. Φυσικά, είναι πάντα πιο ενδιαφέρον η ομάδα σου να συμμετέχει και σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά με απασχολεί να βρω μία ομάδα με όραμα. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να βρω ένα πλάνο πεναετίας, αλλά θα ήθελα να υπάρχει σταθερότητα και διάρκεια.

Οι ομάδες πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι θέλουν να νικάνε, αλλά όπως έχει πει ο Brad Stevens, τα να χάσεις έναν τίτλο σε μία σεζόν είναι το κλειδί ώστε μακροπρόθεσμα να γίνεις νικητής».