Το καλούπι του Kenan Sipahi (1.97 μέτρα/ PG) αλλά και το πλούσιο ταλέντο του ήταν αρκετό για να αναγκάσει διάφορους scouters ανά την Ευρώπη να τον αποκαλέσουν ως τον «νέο Δημήτρη Διαμαντίδη», εξαιτίας της ομοιότητάς τους σε σωματότυπο και playstyle.

Ωστόσο, η εξέλιξη της καριέρας του δεν τον έφερε ποτέ κοντά στο επίπεδο του θρύλου του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ…

Παρά το γεγονός ότι πέρασε γεμάτες σεζόν ήδη από τα πρώτα του βήματα σε Tofas, Fenerbahce και Karsiyaka, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τον χρόνο συμμετοχής του, με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολύ νωρίς ένα ακατέργαστο ταλέντο που δεν εκτοξεύτηκε ποτέ.
Όμως, είναι ακόμα 26 ετών και το μεσημέρι της Τετάρτης (15/9) βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, επιστρέφοντας στην Ισπανία έπειτα από ένα χρόνο -ξανά- στη Fener.

Συγκεκριμένα, ο Sipahi υπέγραψε με την Zaragoza της ACB μέχρι και το τέλος της τρέχουσας σεζόν, θέλοντας να επαναλάβει σε γνώριμο έδαφος την καλύτερη σεζόν της σταδιοδρομίας του, όταν το 2019 μέτρησε 7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο με τη φανέλα της Real Betis (23 ματς).

Πέρυσι, εμφανίστηκε σε 45 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την Fenerbahce και αρίθμησε 5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά 13 λεπτά συμμετοχής.