Οι εκκωφαντικοί ήχοι από τις… «κανονιές» που ρίχνουν η μια μετά την άλλη οι τουρκικές ομάδες δίνουν και παίρνουν. Η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την γειτονική χώρα έχει «μπουκάρει» και στο μπάσκετ και έχει προκαλέσει έναν απίστευτο «χορό του Ζαλόγγου», καθώς ήδη τρεις ομάδες έχουν πέσει οικειοθελώς στον γκρεμό. Οι δυο αποχώρησαν από την τουρκική Α1 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο λόγος για την Γεσιλγκιρεσούν και την Εσκισεχίρ, η οποία μάλιστα είχε κληρωθεί στον όμιλο της ΑΕΚ στο Basketball Champions League, αλλά αποχώρησε και από την Ευρώπη και την θέση της πήρε η λιθουανική Λιετκαμπέλις.  Η τελευταία ομάδα που έκανε βουτιά στο κενό ήταν η Ουσάκ Σπορτίφ!

Η τουρκική ομάδα, όμως, δεν ήταν στην Α1, καθώς είχε πέσει φέτος στην Α2 και εκεί επρόκειτο να αγωνιστεί. Δεν θα αγωνιστεί όμως. Οι άνθρωποι του τουρκικού συλλόγου ανακοίνωσαν ότι τους λύγισαν τα οικονομικά βάρη και έτσι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Α2 της Τουρκίας.

Η Ουσάκ Σπορτίφ είχε μπει δυναμικά στον τουρκικό μπασκετικό χάρτη τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πρόπερσι έπαιζε εκεί και ένας… δικός μας παίκτης, ο Ζακ Ογκαστ, ο οποίος μετακόμισε στην συνέχεια (πέρσι) στον Παναθηναϊκό (έμεινε ελεύθερος σεζόν μόλις τελείωσε η σεζόν και θα επιστρέψει πάλι στην Τουρκία, καθώς έκλεισε στην Γαλατάσαραϊ). Πέρσι, όμως, το πλοίο άρχισε να μπάζει νερά. Η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2 και τώρα ήρθε και η κανονιά και τη αποτελείωσε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΒΟΥΤΙΑΣ” ΤΗΣ ΟΥΣΑΚ ΣΠΟΡΤΙΦ