Μέχρι τώρα τα γυμναστήρια και στην περίπτωσή μας φυσικά και ο αθλητισμός έχουν… ριχτεί στην πυρά ελέω του Covid-19. Το «lockdown» τα πνίγει και τα κρατάει κλειστά, διότι η κυβερνητική αντίληψη και η αντίληψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων είναι ότι τα γυμναστήρια αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού!

Ο θρύλος της Euroleague και συνιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην Μαδρίτη, ο Joe Arlauckas μίλησε στο διαδικτυακό συνέδριο «Front Runners in Sports Management 3.0» για το αθλητικό management διοργανώθηκε (21-22-23/1/2021) από την πολυβραβευμένη εταρεία ActiveMedia Group και το Sports Management Society του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Εκεί απέδειξε ότι τα γυμναστήρια μπορούν να νικήσουν τον ιό. Ακούστε τον μάλιστα στο βίντεο που υπάρχει παρακάτω να εξηγεί το πώς το γυμναστήριο που έχει στη Μαδρίτη νίκησε τον ιό, έμεινε ανοιχτό σχεδόν στο 90% της περιόδου του lockdown στην Ισπανία και ακούστε τον να λέει: «Ι kicked Covid ass»!

Ο παλαίμαχος παίκτης του NBA, τέως μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ και του Άρη και πρωταθλητής της Euroleague με την Real μίλησε για τους τρόπους αντιμετώπισης του ιού.

Και εξήγησε το ποια είναι τα όπλα που μπορούν να έχουν τα γυμναστήρια για να κρατήσουν έξω από τις πόρτες τους τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι το δικό του γυμναστήριο έχει:

*Απόσταση 2 μέτρων ανά άτομο.

*Εννιά άτομα συνολικά στους χώρους αυτούς (ένα στον καθένα).

*Ατομικούς χώρους για το κάθε άτομο για να κάνει μόνο του την προπόνησή του, η ένας χώρος για μέλη της ίδιας οικογένειας, που θέλουν να γυμναστούν μαζί.

Ατομικοί χώροι για κάθε ξεχωριστή άσκηση.

*Τηλεοράσεις στις οποίες βλέπεις τις ασκήσεις που πρέπει να κάνεις, άρα δεν υπάρχει και δεύτερο άτομο στον ατομικό  χώρο του κάθε ανθρώπου που γυμνάζεται εκεί.

Ο Arlauckas παραδέχτηκε ότι υπήρξαν ένα, δυο κρούσματα στις αρχές Οκτωβρίου σε πελάτες του γυμναστηρίου. Όταν μαθεύτηκε αυτό αμέσως το γυμναστήριο έκλεισε για 4-5 μέρες. Απολυμάνθηκαν όλοι οι χώροι. Από τότε όπως είπε ο Arlauckas κάνοντας μάλιστα πλάκα και τονίζοντας: «Χτυπάω ξύλο», δεν υπήρξε κανένα άλλο κρούσμα.

Ο Arlauckas τόνισε ότι δεν είναι εύκολο όλο αυτό με τον ιό, αλλά επισήμανε ότι η δική του ιδιοσυγκρασία και η στάση ζωής τον έχει κάνει να λέει ότι θέλει να θυμηθεί τα όσα έγιναν σε 1 χρόνο και να λέει τότε: «Κλώτσησα τον κωλ… του Covid-19! Μείναμε ανοιχτοί και πετύχαμε, παρά το γεγονός ότι είχαμε τόσα πολλά εναντίον μας»!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ JOE ARLAUCKAS ΣΤΟ «FRONT RUNNERS IN SPORTS MANAGMENT 3.0»