Ο κορονοϊός έχει τρομοκρατήσει τον Αμερικανός Michael Jacobson, ο οποίος θέλει να παίρνει πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού και αποφάσισε να παίζει στα παιχνίδια με μάσκα! Και το έκανε, καθώς έπαιξε φορώντας μάσκα στην εντός έδρας νίκη (76-75) της ομάδας του, Kyiv Basket επί της Dnipro στο Ουκρανικό πρωτάθλημα!

Στους αγώνες η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στους παίκτες, ενώ τους δυσκολεύει και την αναπνοή. Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ όμως, θεώρησε ότι μπροστά στην υγεία δεν μετράει η δυσκολία στις ανάσες και έτσι έπαιξε με μάσκα. Στην Ουκρανία άλλωστε έχουν μεγάλο θέμα με την επέλαση του ιού και έτσι ο Michael Jacobson αποφάσισε να πάρει τα δικά του μέτρα ασφαλείας ακόμα και στα παιχνίδια.

Η απόδοση του Αμερικανού, πάντως, δεν επηρεάστηκε και πολύ από την χρήση της μάσκας.

Ο απόφοιτος του Iowa State, που ήρθε κατευθείαν από τις ΗΠΑ και στο NCAA να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη (και δη στην Ουκρανία) φέτος, έκανε χίλιες δουλειές στο ματς. Έβαλε 8 πόντους και πήρε και 8 ριμπάουντ, πλησιάζοντας το double – double, αλλά δεν έμεινε εκεί, καθώς είχε ακόμα 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Και φυσικά βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να πάρει τη νίκη από την Dnipro με 76-75.