Την απόκτηση του Μichael Eric ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το πρωί της Δευτέρας (9/8) η Unicaja Malaga, με την ομάδα του coach Κατσικάρη να ενισχύει άμεσα με όγκο και εμπειρία την frontline της εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στην ισπανική ACB.

Aυτή θα είναι η 3η θητεία του 33χρονου center στη χώρα της Ιβηρικής -μετά από μια σε Bilbao και Baskonia– αλλά και η πρώτη εκτός Βασκωνίας, που συνολικά έχει εμφανιστεί σε 51 ματς στην Ισπανία μετρώντας 8.5 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο Νιγηριανός «ψηλός» έχει περάσει και από τη χώρα μας -και μάλιστα 2 φορές- αφού τόσο τη σεζόν 2014-15 όσο και το 2015-16, φόρεσε τη φανέλα των Πανελευσινιακού και ΑΕΚ, με τις οποίες μέτρησε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ (1 ματς) και 1 πόντο, 1 ριμπάουντ (1 ματς), αντίστοιχα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως πέρυσι έκλεισε μια χρονιά που άρχισε στην Τουρκία και την Turk Telekom στη Ρωσία και την CSKA Moscow του Δημήτρη Ιτούδη, με τη μεταγραφή του στη Malaga να σηματοδοτεί τη δεύτερη σύμπλευσή του με Έλληνα τεχνικό.