Ο Michael Roll προέρχεται από ένα πολύ γεμάτο και ποιοτικό AfroBasket, όπου βοήθησε την Τυνησία να φτάσει σε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο, φανερώνοντας τρομερά σημάδια και δημιουργικότητας, αλλά παραμένει ακόμα δίχως ομάδα, μετά και την άρνησή του να μεταβεί στην Zaragoza.

Μπορεί η ισπανική ομάδα να έψαχνε επειγόντως τον αντικαταστάτη του Santi Yusta, που θα παραμείνει στα πιτς μέχρι και τον Νοέμβριο τουλάχιστον, αλλά ο πρώην παίκτης της Armani Milano δεν επιθυμεί έναν τόσο σύντομο ρόλο.

Ο 34χρονος sharpshooter παραμένει ένας από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη, μετρώντας τουλάχιστον 40% ευστοχίας στην 9ετή καριέρα του σε Zaragoza, Maccabi Tel Aviv και Armani, και μπορεί να προσφέρει άμεσα λύσεις από μακρινή απόσταση και σταθερότητα στις βολές.

Θεωρητικά, το κασέ του δεν θα είναι τόσο υψηλό ακόμα και για τις ελληνικές ομάδες, που μπορεί να έχουν περιορισμένο χώρο στον οικονομικό τους προϋπολογισμούς αλλά ένας τόσο καλός σουτέρ σε καλή τιμή θα ξεκλείδωνε πολλά στην επίθεση για κάθε περίγυρο.

Πέρυσι, μέτρησε 7.5 πόντους, 1.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 46% από το τρίποντο σε 56 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Armani.