H Zenit πραγματοποίησε μία ανατροπή από τι εις βάρος της 3-1 που δεν περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός της, με συνέπεια να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο της VTB League. Ο Xavi Pascual  ήταν ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας, άσχετα αν αποβλήθηκε στα μέσα της τρίτης περίοδου του σημερινού αγώνα και ανέλαβε ηνία πρώτου προπονητή ο άμεσος βοηθός του Ιnigo Sorsano.

Βέβαια ο Ισπανός προπονητής όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του ίδιου και του Pascual στην Zenit, τόνισε ότι πιθανότατα θα συνεχίσουν κανονικά, αφού έχουν συμβόλαιο. Το μέλλον του άλλοτε τεχνικού του Παναθηναϊκού ήταν αμφίβολο, διότι η Zenit μάλλον δεν θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν εξαιτίας των εξελίξεων οπότε ήταν αρκετά πιθανό να αναζητήσει σύλλογο που θα έπειζε στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Άλλωστε ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είχε δείξει κι η Maccabi Tel Aviv, η οποία ψάχνει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου και θέλει ένα βαρύ όνομα των ευρωπαϊκών πάγκων, για να πραγματοποίησει του χρόνου μια καλή σεζόν που δεν θα έχει καμία σχέση με την φετινή καταστροφική χρονιά, στην οποία μπήκε στην οκτάδα από το… παράθυρο, ενώ αποκλείστηκε κι από τους ημιτελικούς του Πρωταθλήματος, μένοντας χωρίς τίτλο έπειτα από το 2008.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε συμβόλαιο με την ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε, εκτός απροόπτου. Αλλά, θα μείνουμε σίγουρα και την επόμενη σεζόν. Δεν μπορώ να απαντήσω μόνο εγώ, καθώς μπορείτε να ρωτήσετε τον Πασκουάλ και τη διοίκηση. Αλλά, έχουμε συμβόλαιο και θα μείνουμε»