Το Kazan δείχνει να αποτελεί κάτι σαν γη της Επαγγελίας για τον Δημήτρη Πρίφτη και η Unics δείχνει να είναι η Ιθάκη του. Ο Έλληνας κόουτς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην ρωσική ομάδα από το 2017 που πρωτοπήγε στον σύλλογο ως σήμερα και το… εξαργύρωσε αυτό με νέο συμβόλαιο.

Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να τον αφήσουν να.. κουνήσει ρούπι από το Kazan και έτσι τα βρήκαν σε όλα μαζί του και ανακοίνωσαν και επίσημα ότι ο Δημήτρης Πρίφτης θα παραμείνει στην ομάδα, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο για 1 συν 1 χρόνια.

Η πορεία του

Ο Δημήτρης Πρίφτης έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στα τμήματα υποδομής του ΑΝΟΓ, του Άρη Γλυφάδας και του Γ.Σ. Αργυρούπολης.

Στη συνέχεια μετακόμισε στον πάγκο της Γυναικείας ομάδας του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, το ανδρικό τμήμα του Αιγαίου Γλυφάδας και από εκεί βρέθηκε στην γυναικεία ομάδων των Εσπερίδων, τις οποίες έφερε στην Α1.

Στη συνέχεια πήγε ως βοηθός σε Δάφνη και Ιωνικό Νικαίας. Το 2003 εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ. Εμεινε στην «Ένωση» ως το 2009. Από το 2008 άρχισε να δουλεύει και στην Εθνική Ελλάδας (ως μέλος του τεχνικού τιμ). Εμεινε στην επίσημη αγαπημένη ως το 2012 και ξαναγύρισε στην Εθνική ως βοηθός το 2014.

Την σεζόν 2009-10 ήταν στον Άρη ως βοηθός και από εκεί πήρε στην Καβάλα (2010-12) ως πρώτος προπονητής.

Στη συνέχεια πέρασε (ως head coach) από Ίκαρο Καλλιθέας (2012-13) και Κολοσσό (2013-14). Το 2014 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη και μάλιστα πήρε το πρωτάθλημα με τους «πράσινους».

Το καλοκαίρι του 2014 πήγε στον Άρη ως πρώτος προπονητής, τον οποίο οδήγησε στην 4η θέση της Basket League το 2015 και το 2016.

Το καλοκαίρι του 2016 ανανέωσε για 2 χρόνια το συμβόλαιό του με τους «κίτρινους», αλλά το καλοκαίρι του 2017 οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν σε διαζύγιο. Αμέσως ο Πρίφτης μετακόμισε στην Unics και δείχνει να έχει στεριώσει εκεί.

Φέτος μετά το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Rick Pitino το όνομά του είχε ακουστεί για τους πράσινους.