Η Falco Szombathely αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ουγγαρίας για τη φετινή σεζόν, επικρατώντας εύκολα με 99-70 της Kormend στον 5ο και τελευταίο τελικό (3-2).

 

Κάπως έτσι, η ουγγρική ομάδα θα πάρει το απευθείας «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League της νέας σεζόν (στο οποίο θα αγωνιστεί για 4η σερί χρονιά), ολοκληρώνοντας το «παζλ» των 28 ομάδων που είναι ήδη στους ομίλους της διοργάνωσης. Φυσικά, αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η Falco θα είναι μια εκ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Περιστερίου, με την κλήρωση των ομίλων να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα απ’ το Szombathely έχει «χτίσει» μια τρομερή παράδοση με ελληνικές ομάδες, αφού δεν έχε ηττηθεί ποτέ. Συγκεκριμένα, μετράει 2/2 νίκες με τον ΠΑΟΚ (2019-20) και 2/2 νίκες με αντίπαλο την ΑΕΚ (2021-22).

 

Για την ιστορία, η φιναλίστ του ουγγρικού πρωταθλήματος, Kormend, η οποία είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στα πρωταθλήματα έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια (!), θα συμμετάσχει στα προκριματικά για τους ομίλους της διοργάνωσης, μέσω των οποίων θα προκριθούν οι τέσσερις εξ αυτών, ώστε να συμπληρώσουν το «παζλ» των 32 ομάδων.

 

Μπορείτε να δείτε τις άλλες 27 ομάδες των ομίλων και τις άλλες 23 των προκριματικών ΕΔΩ.