H χρονιά ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για την Zalgiris, η οποία έπειτα από την τελευταία θέση στην Euroleague δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στους Τελικούς του Λιθουανικού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από την ίδρυση του Πρωταθλήματος το 1993, καθότι αποκλείστηκε από την Lietkabelis του πολύ καλού φέτος Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Έτσι το ο τίτλος του Πρωταθλήματος της Χώρας της Βαλτικής θα αλλάξει χέρια μετά το 2010 όταν και το είχε κατακτήσει η Lietuvos Ritas.

Παρόλα αυτά η διοίκηση της Zalgiris ενοχλήθηκε περισσότερο από την συμπεριφορά ορισμένων κάποιων παικτών της ομάδας μετά από αυτήν την “μαύρη σελίδα” στην Ιστορία του Συλλόγου, καθώς ορισμένοι ap;o αυτούς εθεάθησαν να διασκεδάζουν. Ένας από αυτούς ήταν ο Taj Webster, τον οποίο μάλιστα οι φανατικοί οπαδοί των Λιθουανών τον τράβηξαν βίντεο και έτσι η ομάδα του Kaunas έβγαλε ανακοίνωση στο Facebook για να τοποθετηθεί για αυτό το συμβάν.

Αναλυτικά: 

«Η Ζalgiris λυπάται που ενώ η ομάδα και οι οπαδοί της διανύουν την πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία της ανεξάρτητης Λιθουανίας, οι ενέργειες ορισμένων μελών της ομάδας δεν ανταποκρίνονται στη θέση και τις αξίες του συλλόγου.

Ο σύλλογος δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά και εξηγεί την κατάσταση. Αν και η πλειοψηφία των μελών της ομάδας που επέστρεψαν από τον αγώνα με την Litekabelis επέστρεψαν στο σπίτι τους, η συμπεριφορά αρκετών παικτών δεν ήταν σύμφωνη με τις αξίες του συλλόγου, επομένως οι παίκτες θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες της ομάδας».