Ένα δημοσίευμα βόμβα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το σέρβικο μέσο “Mozzart Sport”. Συγκεκριμένα μία μέρα έπειτα από την ολοκλήρωση των επεισοδιακών τελικών της ABA League το εν λόγω μέσο γνωστοποίησε ότι η VTB League προσέγγισε τις δύο αυτές σερβικές ομάδες, με στόχο να αγωνιστούν στην Βαλτική Λίγκα την επόμενη σεζόν.

Η VTB League προχώρησε σε αυτήν την ομολογουμένως κίνηση βόμβα, με στόχο να αυξήσει τον ανταγωνισμό της Λίγκας, καθότι οι ρωσικές ομάδες πιθανότατα δεν θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις εξαιτίας των εξελίξεων μεταξύ Ρωσίας κι Ουκρανίας. Βέβαια η πρόταση που έκανε η VTB League δεν ειναι εύκολο να γίνει αποδεκτή, διότι η συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη Λίγκα είναι ασύμφορη οικονομικά και για τους δύο αντιπάλους.

Θυμίζουμε άλλωστε ότι οι υποχρεώσεις τόσο του Crvena Zvezda όσο και της Partizan είναι πάρα πολλές, καθώς οι δύο σύλλογοι λογικά θα αγωνίζονται στην ερχόμενη Euroleague (Crvena Zvezda δεδομένα και Partizan κατά μία μεγάλη πιθανότητα). Παράλληλα έχουν υποχρεώσεις στην ABA League, αλλά και στο σερβικό πρωτάθλημα, άρα το πρόγραμμα τους θα είναι συμπιεσμένο.

Επιπλέον τα ταξίδια που απαιτούνται για να αγωνιστούν επί ρωσικού εδάφους θα είναι πολύωρα και κουραστικά,οπότε η απόδοση των παικτών θα φθίνει εξαιτίας της συσσωρευμένης κόπωσης. Ακόμη μία άλλη παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι πιθανή συμμετοχή στην VTB League ενδέχεται να επιφέρει κυρώσεις από την Ευρωλίγκα, καθότι οι ρωσικές ομάδες δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην διοργάνωση.

Βέβαια παρά τα εμπόδια αυτά οι δύο σύλλογοι δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην διοργάνωση, με τα νεότερα να αναμένονται το προσεχές διάστημα. Πάντως σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης τότε αναμφίβολα θα μπορούμε να πόυμε ότι έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς το ντόμινο των εξελίξεων που θα προκύψει θα είναι μεγάλο.