Ο πρώην πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ντράγκαν Κάπισιτς, εξαπέλυσε πυρά κατά του Νίκολα Γιόκιτς. Ο παίκτης των Νάγκετς έχει πει ότι δεν ξέρει ακόμα αν θα ενισχύσει την Εθνική Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και θα συζητήσει το θέμα με την οικογένειά του, τους προπονητές και τους φίλους του και θα αποφασίσει.

Ο Κάπισιτς έγινε «μπαρούτι» με τις δηλώσεις του σέντερ του ΝΒΑ. Ο τέως πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ πήρε ανάποδες επειδή θεώρησε ότι ο Γιόκιτς δεν «καίγεται» να φορέσει την φανέλα της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του.

Ο Ντράγκαν Κάπιτσιτς ξεκαθάρισε ότι η Σερβία χρειάζεται τον Γιόκιτς, διότι έχει το υλικό να φτάσει ακόμα και στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην διοργάνωση και διαμήνυσε στον σέντερ του Ντένβερ, αλλά και σε όσους παίκτες σκέφτονται έτσι ότι όποιος πει ότι δεν θέλει να παίξει στην Εθνική, τότε η σχέση του με την ομάδα θα έχει τελειώσει! Επίσης αποκάλυψε ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι θυμωμένος με την στάση του Νίκολα Γιόκιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο τέως πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Ντράγκαν Κάπισιτς στην «Srpski telegraf»: «Τώρα είναι που τον χρειάζεται η Σερβία. Μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στην Κίνα, ακόμα και να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Μόνο αυτός ξέρει αν θα παίξει… Αν, πάντως, ο Γιόκιτς ή οποιοσδήποτε άλλος πει ότι δεν θέλει να παίξει με την Σερβία, είναι ξεκάθαρο ότι η σχέση του με την Εθνική έχει τελειώσει! Δεν θα τον καλούσα ποτέ ξανά. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, όμως μπορώ να καταλάβω ότι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι θυμωμένος»!