Χωρίς τον μεγάλο της αστέρα και MVP του φετινού ΝΒΑ, Nikola Jokic, αναμένεται να παραταχθεί η εθνική ομάδα της Σερβίας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, με τον center των Denver Nuggets να είναι τρομερά καταπoνημένος από μια χρονιά που δεν απώλεσε ούτε ένα παιχνίδι!

Συνολικά, αγωνίστηκε σε 72 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια και σε ακόμα 10 στα Playoffs, όπου η ομάδα του Colorado έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά της Δύσης όπου και αποκλείστηκε από τους Phoenix Suns σε 4 ματς (4-0).

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Με μεγάλη μου λύπη, αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να ανακοινώσω ότι παρά τη μεγάλη μου επιθυμία δεν μπορώ να παίξω για την εθνική ομάδα.

Η κατάσταση του σώματός μου απαιτεί μεγάλη απουσία από τα παρκέ για να ανακάμψει. Πρέπει να το αποδεχτώ αυτό.

Είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά έχουν την ποιότητα να πετύχουν χωρίς εμένα, κάτι που θα μας φέρει μεγάλη χαρά».

 

Φέτος, ο Jokic μέτρησε 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ στην κανονική ροή του ΝΒΑ και 30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ στην postseason.
Με την εθνική ομάδα της χώρας του έχει εμφανιστεί σε 2 μεγάλες διοργανώσεις και αριθμεί 10 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ ανά 23 αγωνιστικά λεπτά, αλλά και μια συμμετοχή στο μεγάλο τελικό της Ολυμπιάδας του Ρίο (2016).

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως είναι ο τρίτος center της Σερβίας -μετά τους Milutinov και Radulica– που δε θα δώσουν το «παρών» στο τουρνουά του Βελιγραδίου ελέω τραυματισμών και κούρασης.