Κάτι λιγότερο από δύο χρόνια άντεξε στον πάγκο της Εθνικής Σερβίας ο Igor Kokoskov. Ο Σερβοαμερικανός προπονητής δεν μπόρεσε κατά τη διάρκεια της θητείας του να πλησιάσει καν τα μεγαλεία που έζησε στην Εθνική Σλοβενίας, την οποία οδήγησε το 2017 στην κατάκτηση του EuroBasket. Δεν είχε βέβαια και πολλές ευκαιρίες…

Ο 50χρονος προπονητής ανέλαβε την Εθνική Σερβίας το Νοέμβριο του 2019 και η πιο μεγάλη διοργάνωση στην οποία την οδήγησε, ήταν το προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου τον περασμένο Ιούλιο. Ένα τουρνουά που συνδέθηκε φυσικά με μία παταγώδη αποτυχία για τη Σερβία, η οποία έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων μέσα στο “σπίτι” της

Η σχετική ανακοίνωση της Σερβικής Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Σερβίας και ο πρώην εκλέκτορας της εθνικής ομάδας ανδρών της Σερβίας, Igor Kokoskov, τερμάτισαν αμοιβαία τη συμφωνία συνεργασίας.

Ο Σύνδεσμος Μπάσκετ της Σερβίας εύχεται στον Igor καλή τύχη και επιτυχία στη συνέχιση της προπονητικής του καριέρας, με ευγνωμοσύνη για το έργο και την προσπάθειά του.

Το επόμενο διάστημα, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Σερβίας θα ασχοληθεί με την επιλογή ενός νέου προπονητή, για τον οποίο θα ενημερωθεί έγκαιρα το κοινό».