Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στην Wall Street Journal και μίλησε για πολλά. Έκανε λόγο για την θητεία του στο ΝΒΑ και παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος τόπος και λάθος στιγμή οι Rockets και επισήμανε ότι τελικά έκανε καλά που γύρισε στην Ευρώπη.

Από την άλλη, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ειδική αναφορά στο είδωλό του, τον Michael Jordan, αλλά μίλησε και για δυο νυν σούπερ σταρ του ΝΒΑ, τους Luka Doncic και Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είχαν τον Έλληνα γκαρντ ως είδωλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης στην WallStreet Journal:

Για την απόφασή του να πάει στο ΝΒΑ για να παίξει με τους Rockets: «Λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Αλλά εντάξει, κάποιες φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις. Ίσως είναι καλύτερο που γύρισα στην Ευρώπη και έκανα αυτή την καριέρα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Luka Doncic, οι οποίοι έχουν παραδεχτεί ότι ο «V-Span» ήταν το είδωλό τους: «Είμαι μεγάλος φαν και των δύο και πάντα τους παρακολουθώ. Μακάρι να ήμουν μια καλή έμπνευση για εκείνους. Θα είμαι πολύ πολύ πολύ πολύ τυχερός αν τους βοήθησα έστω και λίγο ή αν τους ενέπνευσα για να πάρουν κάποιες κινήσεις ή συμβουλές ώστε να γίνουν αυτοί που είναι.

Εύχομαι στον Doncic να γίνει ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών και στον Αντετοκούνμπο να κατακτήσει σύντομα ένα πρωτάθλημα. Τα παιδιά μου είναι φαν και των δύο, μου ζητούν να τους δείχνω highlights από τους αγώνες τους. Αυτή τη στιγμή εμπνέουν πολλά παιδιά, περισσότερα απ’ όσα εγώ».

Για το ποιος παίκτης ήταν το μπασκετικό του είδωλο:  «Μεγάλωσα με τον Michael Jordan, οπότε αυτός ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης».