Πέρα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και τις μπασκετικές του ικανότητες ο Nikola Mirotic απέδειξε πως είναι κι ένας σπουδαίος άνθρωπος εκτός παρκέ. Άλλωστε ο παίκτης της Barcelona έχει συμμετάσχει πολλές φορές σε διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις και γενικότερα έχει βοηθήσει και πολλούς συνανθρώπους του, κάτι που το έκανε και τώρα δίνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “Informer” o 31χρονος PF έδωσε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με στόχο ένα μωρό εννιά μηνών από τη Σερβία να μεταφερθεί στην Ουγγαρία και να ξεκινήσει θεραπεία, με στόχο να ξεπεράσει την πάθηση που έχει στον νωτιαίο μυελό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία του Mirotic έχει λάβει χώρα εδώ και μέρες, αλλά το όνομά του δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας με τους γονείς του παιδιού να αναφέρουν ότι απλά ένας γνωστός μπασκετμπολίστας έδωσε τα χρήματα. Τελικά λίγες μέρες αργότερα διέρρευσε από τον σέρβικο τύπο ότι ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν ο Mirotic.