Κίνηση γεμάτη έκπληξη από την CSKA Moscow, η οποία απέκτησε στα… μουλωχτά τον Livio Jean-Charles λίγες μέρες αφότου εκείνος τερμάτισε την κοινή του πορεία με τον Ολυμπιακό έπειτα από 2 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος «ψηλός» -που κατά το παρελθόν έχει περάσει και από τις ΗΠΑ και τη G League- υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1+1 με τους Μοσχοβίτες, οι οποίοι έπειτα από πολλά χρόνια δε θα παραστούν στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague ως τιμωρία για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εδώ και περίπου μισό χρόνο.

Φέτος, ο άλλοτε παίκτης της ASVEL Villeurbanne μέτρησε 3 πόντους και 2.5 ριμπάουντ με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague αλλά και 7 πόντους και 5 ριμπάουντ στην ελληνική Basket League, την ίδια στιγμή που έφτασε με τους ερυθρόλευκους μέχρι το τέλους του δρόμου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Γάλλος Livio Jean-Charles (28 ετών, 206 εκ.) υπέγραψε συμβόλαιο με τον σύλλογό μας συμβόλαιο 1+1…

Με καταγωγή από τη Γαλλική Γουιάνα, έγινε αντιληπτός από νωρίς από τους σκάουτερ της εθνικής ομάδας και από τα 14 του μεγάλωσε στο προπονητικό κέντρο νεαρών παικτών του Παρισιού. Η προσοχή στον Livio δεν ήταν μάταιη: έκτοτε κατάφερε να κάνει το όνομά του στις γαλλικές εθνικές ομάδες για όλες τις ηλικίες. Το 2013, ως μέρος της ASVEL, ο Jean-Charles αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης στο πρωτάθλημα, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους έγινε ο πολυτιμότερος παίκτης στο Nike Hoop Summit και επιλέχθηκε από το San Antonio με το 28ο νούμερο στο Draft του ΝΒΑ.

Λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο που συνέβη το ίδιο καλοκαίρι, ο Livio δεν έπαιξε στο ισχυρότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Επιπλέον, πέρασε σχεδόν ένα χρόνο αναρρώνοντας, συνέχισε να εμφανίζεται στη Villeurbanne και για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο εξωτερικό το 2017, παίζοντας με τους Austin Spurs, το θυγατρικό κλαμπ του Σαν Αντόνιο. Το βιογραφικό του μπασκετμπολίστα περιλαμβάνει τρεις σεζόν στην Ευρωλίγκα για την ASVEL και τον Ολυμπιακό, συνολικά 85 αγώνες, 6,3 πόντους (61% δίποντα, 82% ελεύθερες βολές), 3,0 ριμπάουντ, 0,6 ασίστ, 0,5 κοψίματα, 0,5 τάπες. Ήταν στον ελληνικό σύλλογο που ο Γάλλος πέρασε τα δύο προηγούμενα χρόνια, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο της χώρας και πήρε μέρος στο Final Four -2022».

Εμίλ Ράικοβιτς, προπονητής της ΤΣΣΚΑ:

«Ο Λίβιο έχει εμπειρία να παίζει στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό τις δύο τελευταίες σεζόν και στην ASVEL έναν χρόνο νωρίτερα. Είναι ένας δυναμικός, αθλητικός «ψηλός» που μπορεί να παίξει στις θέσεις 5 και του 4. Είναι ευέλικτος επιθετικά, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σκοράρει ελεύθερα σουτ τριών πόντων. Ο Λίβιο είναι ένας πολύ καλός αμυντικός παίκτης που μπορεί να κρατήσει τους «ψηλούς» στο ζωγραφιστό και τους «κοντούς» στην περιφέρεια. Πιστεύω ότι θα ταιριάξει καλά στο σύστημά μας και θα γίνει άλλο ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας».

Livio Jean-Charles, παίκτης της ΤΣΣΚΑ:

«Η ΤΣΣΚΑ είναι ένας από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους με μακρά και ένδοξη ιστορία και χαίρομαι που είμαι μέρος της. Και σίγουρα ανυπομονώ για την ερχόμενη σεζόν».