Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο αφήνει τις ΗΠΑ και την οικογένειά του και επιστρέφει στην Ευρώπη. Όχι, όμως, στην Ελλάδα. Ο «βενιαμίν» της οικογένειας Αντετοκούνμπο θα δηλώνει από τη νέα σεζόν κάτοικος Ισπανίας, καθώς έκλεισε στην Murcia.

Η ισπανική ομάδα ανακοίνωσε την συμφωνία με τον μικρό αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα από ποστ που έκανε στο twitter.

Ο 19χρονος (2μ.) φόργουορντ είχε αποφασίσει να μην δοκιμάσει την τύχη του στο NCAA.

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έκρινε ότι το καλύτερο για εκείνον δεν θα ήταν να παίξει στη νέα σεζόν με κάποιο Πανεπιστήμιο στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Αποφάσισε πως το καλύτερο για εκείνον θα ήταν να έρθει στην Ευρώπη και να παίξει μπάσκετ εδώ για να ψηθεί, έτσι ώστε κάποια στιγμή να δοκιμάσει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να παίξει στο ΝΒΑ σαν τα αδέλφια του Γιάννη, Θανάση και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο έπαιζε ως τώρα μπάσκετ στο Λύκειο Dominican High School. Ο 19χρονος φόργουορντ με το τρομερό άνοιγμα χεριών που ξεπερνάει τα 2,18μ., ήταν από τους σταρ της ομάδας του.

Είχε φέτος μέσο όρο 20 πόντους πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ.

Ο μικρός Αντετοκούνμπο είχε προτάσεις από πολλά Πανεπιστήμια. Είπαμε όμως, ότι δεν ήθελε να παίξει στο NCAA και προτίμησε την Ευρώπη. Βέβαια, θα θέλαμε να τον δούμε να γυρίζει στην Ελλάδα και να παίζει στα… πάτρια εδάφη, αλλά η Murcia πρόλαβε τους μνηστήρες του.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ MURCIA ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

 

 

Ο ΑΛΕΞ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ