Όταν το 2012 ο Ικαρος Καλλιθέας έφερνε στην Ελλάδα ένα ψιλόλιγνο Σενεγαλέζο πάουερ φόργουορντ, κανείς δεν φανταζόταν ότι ο παίκτης θα έγραφε ατέλειωτα χιλιόμετρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η θητεία του στην χώρα μας όμως, τελείωσε. Τουλάχιστον για την ώρα, καθώς κι άλλες φορές είχε φύγει, αλλά επέστρεψε. Ο Μουχάμεντ Φαγιέ αποχαιρέτισε την Ελλάδα και θα δηλώνει πλέον κάτοικος Βελιγραδίου. Ο Μίλαν Τόμιτς μόλις είχε αναλάβει τον Ερυθρό Αστέρα παρέδωσε την λίστα με τις μεταγραφές που ήθελε και το όνομα του 32χρονου (2.06μ.) παίκτη ήταν ψηλά. Η ομάδα έκανε πράξη την επιθυμία του προπονητή της και έτσι έκλεισε τον Φαγιέ και ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του.

Ο Φαγιέ έχει αφήσει το στίγμα του στην Α1 και την Ελλάδα και μπορεί να έφυγε ανά διαστήματα, αλλά κάθε φορά γύριζε πίσω.

Επαιξε στον Ικαρο Καλλιθέας (2012-13) και μετά μετακόμισε σε Πανελευσινιακό (2013-14) και Ρέθυμνο (2014-15). Πήγε στην ιταλική Βαρέζε (2015-16) και ξαναγύρισε στην Ελλάδα και έπαιξε στον Προμηθέα (2016-17), αλλά την ίδια σεζόν έφυγε για τον Λίβανο και αγωνίστηκε στην Σαγκές.

Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε και στην Ελλάδα και στον Προμηθέα με τον οποίο έκανε μια πολύ καλή σεζόν πέρσι 12.5 πόντους και 5.7 ριμπάουντ, αλλά πλέον αποχαιρέτισε τους Πατρινούς και θα παίζει στον  Ερυθρό Αστέρα.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΓΙΕ