Ο προπονητής της Maccabi Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ για πολλά. Ο Έλληνας κόουτς των Ισραηλινών αναφέρθηκε στην τέως ομάδας του, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την επιστροφή του Tyler Dorsey στην Εθνική. Ο Σφαιρόπουλος μίλησε και για τη ζωή στο Ισραήλ και την αγάπη των Ισραηλινών για την Ελλάδα

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε:

Για την νοσταλγία που νιώθει για την Basket League και το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Σίγουρα μου λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι αλλιώς να παίζεις στη χώρα σου και αλλιώς να παίζεις στο εξωτερικό. Βέβαια το πρωτάθλημα στο Ισραήλ είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο. Βλέπω το ελληνικό πρωτάθλημα όσο προλαβαίνω. Είναι πεσμένο. Βέβαια αυτό είναι λογικό γιατί δεν υπάρχουν τα ίδια χρήματα. Μικρότερα μπάτζετ, μικρότερα κονδύλια, μικρότερα συμβόλαια. Λιγότερα έσοδα και λόγω κορωνοϊού».

Για τον Ολυμπιακό: «Δυστυχώς και τις δύο φορές που φτάσαμε με τον Ολυμπιακό σε τελικό Euroleague παίξαμε στις έδρες των αντιπάλων. Άρα αμέσως αμέσως είχαμε ένα πολύ μεγάλο disavantage το οποίο δεν μπορέσαμε να καλύψουμε. Νομίζω ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την προσπάθεια που έγινε τότε. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αναγνώριση της προσπάθειας της δικής μου από τον κόσμο του Ολυμπιακού και θεωρώ ότι είχα βάλει κι εγώ ένα λιθαράκι.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια καινούργια προσπάθειας φέρνοντας τον Σλούκα και «παντρεύοντάς» του με τους παίκτες που είχε συνυπάρξει και είναι πολύ έμπειροι και έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους. Άλλαξε πολύ το ρόστερ σε ό,τι αφορά στους ξένους. Θέλει χρόνο κάθε αλλαγή και επίσης λόγω πανδημίας δε μπορούμε να κρίνουμε τις ομάδες με τα ίδια κριτήρια σε σχέση με πριν».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε έναν καινούργιο τρόπο λειτουργίας χωρίς τον κ. Γιαννακόπουλο. Πιστεύω ότι τα παιδιά τα καταφέρνουν πολύ καλά αυτή την πρώτη χρονιά. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις συνηθίσει σε έναν τρόπο λειτουργίας, σαν οργανισμός, να αλλάξεις τόσο πολύ. Χρειάζεται πίστωση χρόνου.

Για τον Oded Kattash: «Ήταν πολύ σημαντικό για το λαό του Ισραήλ ότι ο Oded Kattash κέρδισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σιγά σιγά κι εμείς το βλέπουμε ότι έχει βάλει τη φιλοσοφία του. Ασφαλώς δεν είναι δικό του το ρόστερ και θεωρώ ότι του χρόνου που θα κάνει τις δικές του επιλογές, πιο κοντά στη δική του φιλοσοφία και όχι αυτή του κόους Βόβορα, που και εκείνος έκανε σπουδαία δουλειά, ο Παναθηναϊκός θα κάνει μια καινούργια αρχή».

Για τον Tyler Dorsey και την συμμετοχή του στην Εθνική: «Πιστεύω ότι στον Dorsey έκανα πολύ καλό αυτά τα δύο χρόνια στη Μακάμπι, γιατί τον έβαλαν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει προσαρμοστεί, έχει τι διαφορές υπάρχουν και νομίζω ότι είναι ακόμα πιο έτοιμος για την Εθνική Ομάδα. Μακάρι να μπορέσει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να συμμετάσχει με την Εθνική. Δεν ξέρω με το ΝΒΑ αν προλαβαίνει και τι θα γίνει τελικά. Ο Βασίλης (σ.σ.: Σπανούλης) είναι πολύ καλά έτσι όπως τον βλέπω φέτος. Σίγουρα μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά και με την εμπειρία του και με τις ικανότητές του. Ο Dorsey θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην Εθνική. Όσα πιο ισχυρό ρόστερ έχουμε, τόσο πιο χαρούμενοι θα είμαστε για να μπορέσουμε ως Έλληνες να θαυμάσουμε και πάλι την Εθνική Ομάδα».

Για τη ζωή στο Ισραήλ και την αγάπη των Ισραηλινών για την Ελλάδα: «Αυτά που ζω στην καθημερινότητά του, ακόμα και τώρα που δεν έρχεται κόσμος στο γήπεδο είναι ασύγκριτα, το λέω και συγκινούμαι. Υπάρχει κόσμος που δείχνει λατρεία προς το πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Αγαπάνε την Ελλάδα, είναι ξετρελαμένοι με τα ελληνικά νησιά, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, πηγαίνουν στα Μετέωρα. Ξέρουν τα πάντα για την Ελλάδα. Υπάρχουν πολλά κοινά ανάμεσα στους δύο λαούς».