Οι μεγαλύτεροι «βιρτουόζοι» των «τσιμεντένιων» γηπέδων δίνουν …ραντεβού κάθε χρόνο από το 2002 και μετά στο Παρίσι, που διεξάγεται το «Quai 54». Το τουρνουά ιδρύθηκε από τον Γάλλο ,Hamadoun Sidibe, και αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο στηρίζει ως σπόνσορας η «Jordan Brand».

Στο διήμερο, που διεξάγεται το τουρνουά, υπάρχει διαγωνισμός καρφωμάτων, ενώ από το γεγονός δεν λείπουν οι μουσικές εκδηλώσεις με διάφορους dj να δίνουν …ρυθμό στους συμμετέχοντες.

Αρκετοί διάσημοι παραβρίσκονται κάθε χρόνο στο τουρνουά καθώς αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός με ιδιαίτερη πέραση στους φίλους του μπάσκετ. Ενδεικτικά φέτος, ο γνωστός σκηνοθέτης Σπάικ Λι εθεάθη στο κοινό, ενώ ο Καρμέλο Άντονι δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των «streetballers».

Συνολικά, αρκετοί σταρ του NBA(ενδεικτικά φέτος Ουόλκερ, Ουέστμπρουκ και άλλοι) παραβρίσκονται στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν από κοντά το εντυπωσιακό μπασκετικό γεγονός. Το «Quai 54» λαμβάνει χώρα σε γειτονιά κοντά στον Πύργο του Άιφελ και στην κυριολεξία διεξάγεται κάτω ακριβώς από το εντυπωσιακό αξιοθέατο του Παρισιού.