Είναι μια σημαντική διάκριση. Δεν είναι και λίγο ένας  Έλληνας προπονητής να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε webinars με τεράστια συμμετοχή. Ο λόγος για τον  ένα επιτυχημένο και κοσμογυρισμένο, Έλληνα κόουτς. Ο Γιάννης Τσιρογιάννη καθώς ήταν κεντρικός ομιλητής σε webinars της Ιταλίας και της Μέσης Ανατολής.

Ο Τσιρογιάννης έχει στις “πλάτες” του εμπειρία 25 ετών όσον αφορά την προπονητική, έχοντας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλές ομάδες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής και έχοντας δουλέψει με καταξιωμένους αθλητές (και αθλήτριες) στο κομμάτι της ατομικής βελτίωσης.

Ο έμπειρος κόουτς, όντας γνωστός στο εξωτερικό για το -σπουδαίο- προπονητικό του έργο, κλήθηκε να μιλήσει σε webinars στην Ιταλία και στη Μέση Ανατολή, δίνοντας τις πολύτιμες “κατευθύνσεις” του για διάφορα θέματα που αφορούν είτε την διαχείριση των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, είτε την διαχείριση -ειδικών- καταστάσεων που αφορούν Εθνικές ομάδες και συλλόγους.

Ήταν ο βασικός καλεσμένος και ο κεντρικός ομιλητής των δύο webinars (μέσω των “πλατφόρμων” “basketball24H” και “capitano coaches clinics” σε Ιταλία και Μέση Ανατολή αντίστοιχα) στα οποία υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς προπονητών και αθλητών ενώ όσον αφορά το σεμινάριο της Μέσης Ανατολής το παρακολούθησαν και διάφοροι GM ομοσπονδιών και συλλόγων.

Ανάλυση ατομικής προπόνησης παικτών ε υψηλό επίπεδο

Το θέμα που ανέλυσε ο Γιάννης Τσιρογιάννης μιλώντας σε webinar της Ιταλίας, αφορούσε την ατομική προπόνηση των παικτών που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Έχοντας “πλούσια” εμπειρία αλλά και “κουβαλώντας” ένα πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, μιας και ο Έλληνας κόουτς έχει δουλέψει με ΝΒΑers και γενικώς με αθλητές-αθλήτριες που έχουν αποτελέσει σπουδαία ονόματα στον μπασκετικό χώρο, ο Γιάννης Τσιρογιάννης έδωσε τις οδηγίες-συμβουλές του γύρω από το θέμα της μεθοδολογίας που αφορούν τις απαιτήσεις που υπάρχουν για τους καλαθοσφαιριστές επιπέδου ΝΒΑ και Euroleague αλλά και γύρω από το κομμάτι της όλης εργασίας που ακολουθείται με video, με σκοπό την καλύτερη δυνατή ανάλυση των (αγωνιστικών) αδυναμιών των παικτών.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στο ζήτημα που αφορά το “χτίσιμο” της εμπιστοσύνης ανάμεσα στον καλαθοσφαιριστή και τον προπονητή δεδομένου πως υπάρχουν αθλητές που αποτελούν μεγάλες προσωπικότητες, οπότε ενδεχομένως να χρειαστεί ειδική μεταχείριση σε αυτούς ενώ ένας άλλος τομέας για τον οποίο μίλησε ο Έλληνας κόουτς, είχε να κάνει με το ασκησιολόγιο που ακολουθείται βάσει του επιπέδου του εκάστοτε παίκτη.

Υπάρχουν αθλητές που έχουν ειδικές απαιτήσεις σχετικά με συγκεκριμένους τομείς που επιθυμούν να δουλέψουν και να βελτιώσουν προκειμένου να “προσθέσουν” κάποια νέα κομμάτια στο αγωνιστικό τους ρεπερτόριο για τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουν να ακολουθήσουν μελλοντικά.

Η προετοιμασίες των Εθνικών Ομάδων

Το webinar της Μέσης Ανατολής στο οποίο μίλησε ο κόουτς Τσιρογιάννης, αφορούσε όλες τις αραβικές χώρες αλλά και αυτές της Αφρικής. Το βασικό θέμα το οποίο αναλύθηκε από τον έμπειρο προπονητή, ήταν η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας αλλά και το πώς ένας κόουτς θα μπορέσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την “αποστολή” τού να αναλάβει μια Εθνική ομάδα ή έναν σύλλογο στα μέσα μιας σεζόν.

Ο Γιάννης Τσιρογιάννης αναφέρθηκε σε αυτά τα ζητήματα, υπογράμμισε τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες που μπορούν να υπάρχουν στις εκάστοτε περιπτώσεις και έδωσε τις συμβουλές του αναφορικά με το πώς ένας προπονητής, έχοντας μικρό χρόνο προετοιμασίας, θα μπορέσει να κάνει όλα εκείνα που απαιτούνται ώστε να “έρθουν” άμεσα αποτελέσματα, είτε για Εθνικές ομάδες, είτε για συλλόγους.