Η Εφές επικράτησε στον έβδομο τελικό της Φενέρμπαχτσε και έβαλε “φρένο” στις επιδιώξεις της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την τέταρτη σερί κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Κώστας Σλούκας παραδέχτηκε πως το φετινό φινάλε της σεζόν ήταν ένα από τα πλέον δύσκολα της καριέρας του, ενώ αναρωτήθηκε πόσο διαφορετικές θα ήταν οι συνθήκες εάν η ομάδα είχε λιγότερους τραυματισμούς.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο twitter: «Ένα από τα πιο σκληρά φινάλε στη σεζόν! Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν η ομάδα ήταν πλήρης ή είχε λιγότερους τραυματισμούς. Ωστόσο, είμαι περήφανος για αυτούς που συνέχιζαν να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και για τον τρόπο που παλέψαμε όλη στη σειρά των τελικών».

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι η συγκλονιστική συμπαράσταση των φίλων της Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι επικοινωνούν την αγάπη τους προς τον Έλληνα διεθνή, τονίζουν το πόσο περήφανοι νιώθουν για εκείνον και την ομάδα τους και τον παροτρύνουν να μείνει και την επόμενη σεζόν στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα ένας εκ των οπαδών της Φενέρ, απευθυνόμενος στους Σλούκα, Ντίξον και Κάλινιτς τόνισε πως “είστε οι καλύτεροι στις καρδιές μας, αυτό δεν αλλάζει είτε στις νίκες είτε στις ήττες”.