Η απειλή εξάπλωσης του κορονοϊού έχει αρχίσει να προκαλεί τεράστια προβλήματα και στο μπάσκετ, καθώς οι αποφάσεις για την διεξαγωγή πολλών αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών δίνουν και παίρνουν. Ο… φόβος του κορονοϊού και τα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωσή του έφτασαν και στο Ισραήλ. Οι αρχές της χώρας σε συνεργασία με BCL και την Euroleague να αποφασίσουν να γίνουν χωρίς θεατές τα σημερινά (4/3) ματς Hapoel – Περιστέρι για το BCL και Maccabi – Efes για την Euroleague.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να μην επιτρέπεται για ένα διάστημα η ταυτόχρονη παρουσία περισσοτέρων από 5.000 ανθρώπων σε ένα σημείο. Αυτό το μέτρο… αγγίζει φυσικά τα δυο σημερινά ματς που γίνονται στην χώρα, δηλαδή τις αναμετρήσεις της Hapoel με το Περιστέρι, που θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ για το BCL και την μάχη της Maccabi με την Efes για την Euroleague, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ.

Οι Ισραηλινές αρχές ενημέρωσαν το Basketball Champions League και την Euroleague για την απόφασή τους. Κι όσο κι αν η απόφαση πάρθηκε την τελευταία στιγμή, BCL και Euroleague την έκαναν δεκτή και έτσι οι Ισραηλινές αρχές ξεκαθάρισαν ότι τα δυο αποψινά παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες.

Μάλιστα την απόφαση ανακοίνωσε σε Hapoel και Maccabi Ο Υπουργός Υγείας του Ισραήλ.