Η Partizan κέρδισε τον 3ο τελικό της Αδριατικής Λίγκας, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 70-67 αργά το βράδυ της Τετάρτης (1/6). Αυτό πάντως μικρή σημασία έχει, μπροστά σε όσα έκτροπα σημειώθηκαν από την ώρα που μπήκαν οι “φιλοξενούμενοι” (sic) στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι την ώρα που έφυγαν από αυτό.

Οι φανατικοί οπαδοί της Partizan πέταξαν αναρίθμητα αντικείμενα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της αναμέτρησης προς την αποστολή του Ερυθρού Αστέρα, σε ένα ματς που διακόπηκε για 20 λεπτά με μόνο 57’’ να απομένουν για τη λήξη. Οι εικόνες του 3ου τελικού της ABA League ήταν τόσο άσχημες, που ακόμα και ο Zelimir Obradovic ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου.

«Ζητάω από τους οπαδούς της Partizan να μην κάνουν τα ίδια στο επόμενο παιχνίδι, να μην ξανακάνουν ποτέ αυτά τα πράγματα. Αυτές τις εικόνες θα τις δει όλη η Ευρώπη. Είναι ντροπή. Τι θα σκεφτεί ο κόσμος για την λίγκα μας έπειτα από αυτά που έγιναν τις τρεις τελευταίες ημέρες; Υποθέτω ότι και οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν κάποια ομάδα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ασφάλεια. Όταν πέφτει στο γήπεδο ένα μπουκάλι ή ένα νόμισμα και σε χτυπήσει τότε πονάς το ίδιο ανεξαρτήτως ομάδας. Ως άνθρωπος που έχω δύναμη λοιπόν σας παρακαλώ να μην το ξανακάνετε», τόνισε ο προπονητής της Partizan.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν άφησε φυσικά το θέμα να λήξει εκεί. Μετά το τέλος του 3ου τελικού υπέβαλε ένσταση, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της Partizan, καταγγέλλοντας επίσης ότι στο γήπεδο υπήρχαν 1.500 υπεράριθμοι θεατές!

Ο Ερυθρός Αστέρας κάνει συγκεκριμένα λόγο για «πτώση φωτοβολίδων, χάος, χτυπήματα και προσβολές σε παίκτες και προπονητές, ρίψεις αντικειμένων όπως αναπτήρες, κινητά, μπουκάλια και ξυλοδαρμό διαιτητών μετά το τέλος του ματς. Όλες αυτές οι συνθήκες υπήρχαν σε ένα γήπεδο που είχε 1.500 υπεράριθμους οπαδούς, σε ένα παρκέ που γλιστρούσε, σε συνθήκες που ήταν αδύνατο να διεξαχθεί κανονικό παιχνίδι».

Για την ιστορία, ο 4ος τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Παρασκευής (3/6, 19:30) στο ίδιο γήπεδο…