Crvena Zvezda και Partizan στον τελικό της ABA Liga, όπως αναμενόταν, αλλά δεν είναι απλά ένας τελικός για το πρωτάθλημα…

 

Ο Crvena Zvezda επικράτησε της Cedevita στo Game 3 της σειράς (88-78), έκανε το 2-1 στις νίκες και προκρίθηκε στον τελικό, εκεί όπου θ’ αντιμετωπίσει την Partizan του Zeljiko Obradovic, η οποία απέκλεισε με 2-1 νίκες τη Buducnost.

Εκτός της τεράστιας αντιπαλότητας των δύο κορυφαίων συλλόγων του σερβικού μπάσκετ και εκτός της κατάκτησης του πρωταθλήματος, σε αυτούς τους τελικούς διακυβεύεται και κάτι ακόμη: Η είσοδος του πρωταθλητή στη Euroleague 2022-23.

 

Όπως εξήγησε ο Jordi Bertomeu κατά τη διάρκεια του Final-4, το πλάνο της EuroLeague Basketball προβλέπει μόνο μία σερβική ομάδα στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν. Αυτή η μία ομάδα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μέσω wild card, που θα καταλήξει φυσικά στον κάτοχο του τίτλου της ABA Liga. Το ενδιαφέρον, λοιπόν, σε αυτούς τους τελικούς θα είναι πολύπλευρο και αναμένεται να… «πέσουν κορμιά».

 

Το Game 1 των τελικών είναι προγραμματισμένο για τις 27/05 και 20:00 ώρα Ελλάδος, με το συγκρότημα του Dejan Radonjic να έχει το πλεονέκτημα έδρας (1ο στην κανονική περίοδο) και τον πρωταθλητή να κρίνεται στις 3 νίκες.

Tags:
ABA Liga