Ο Usman Garuba είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά prospects αυτή τη στιγμή, με το γεγονός πως αγωνίζεται σε μια ομάδα -την Real Madrid– που εδώ και πολλά χρόνια -υπό τις οδηγίες του Pablo Laso– παρέχει τρομερές ευκαιρίας χρόνου συμμετοχής σε πάμπολλους νεαρούς παίκτες των ακαδημιών, να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το potential του.

Πριν από λίγες στιγμές, στα 19 του χρόνια και με το μέλλον ατόφια διεκδικήσιμο, ο Ισπανός center της «Βασίλισσας» αναδείχθηκε ο καλύτερος νεαρός παίκτης της ισπανικής ACB συγκεντρώνοντας εν γένει 90 από τις διαθέσιμες 185 ψήφους.

Φέτος, μετράει 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0.5 τάπα ανά 19 αγωνιστικά λεπτά στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και 3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και από 1 κλέψιμο και τάπα ανά 15 αγωνιστικά λεπτά στην EuroLeague.

Το τρομακτικό -για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον;

Έχει αγωνιστεί ήδη σε 75 παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν, ενώ πέρυσι -στα 18 του- είχε συμμετάσχει σε 35 σε όλες τις διοργανώσεις.

Για την ιστορία, ο Garuba -που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δηλώσει επίσημα συμμετοχή στο φετινό Draft του ΝΒΑ– κέρδισε εύκολα τους Dino Radoncic και Yannick Nzosa των Zaragoza και Malaga του Φώτη Κατσικάρη, αντίστοιχα.