Tο τρομερό παιδί του Ισραηλινού και ευρωπαϊκού μπάσκετ ο Deni Avdija αναδείχθηκε MVP της Winner League.

Το πρωτάθλημα του Ισραήλ βέβαια, συνεχίζεται και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Η ισραηλινή Λίγκα όμως, έδωσε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη της σεζόν στον 19χρονο γκαρντ – φόργουορντ της Maccabi Tel Aviv, ο οποίος σαρώνει τα πάντα και μάλιστα ετοιμάζεται να περάσει τον Ατλαντικό και να μετακομίσει στο ΝΒΑ.

Ο Deni Avdija έχει δηλώσει συμμετοχή στο φετινό ντραφτ και όλοι οι Αμερικανοί αναλυτές πίνουν νερό στο όνομά του. Όλοι λένε ότι θα είναι ο 19χρονος παίκτης, που βλέπει τον κόσμο από τα 2.05μ. θα είναι στις πρώτες θέσεις του φετινού ντραφτ και φυσικά θα μετακομίσει αμέσως στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο παίκτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε ως τώρα 13,2 πόντους και 6,1 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα,

Στην Euroleague έπαιξε 26 ματς και είχε μέσο όρο 4 πόντους (με 27,7% στα τρίποντα, 59,6% στα δίποντα και το κακό 55,6% στις βολές), 2,6 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ.

Ο Avdija είναι γιος του Σερβοϊσραηλινού παλαίμαχου παίκτη Zufer Avdija, ο οποίος είχε παίξει στην Εθνική Ομάδα της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Ο 19χρονος παίκτης γεννήθηκε στο Ισραήλ. Αρχικά έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά στο τέλος τον κέρδισε το μπάσκετ.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στις Ακαδημίες της Bnei Herzilya και το 2013 μετακόμισε στα τμήματα υποδομής της Maccabi Tel Aviv.

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΛΙΓΚΑΣ

 

 

Ο DENI AVDIJA EN ΔΡΑΣΕΙ