Η Παγκόσμια άντι-ντόπινγκ ομοσπονδία (WADA) έβγαλε κόκκινη κάρτα στους Ρώσους για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα.

Η ιστορία με τους ντοπαρισμένους Αθλητές από την Ρωσία κρατάει χρόνια με την WADA να έχει ξεκινήσει έρευνα πάνω στο θέμα. Μάλιστα, στους Ρώσους έχει δοθεί μία προθεσμία προκειμένου να αντικρούσουν με στοιχεία τα όσα τους καταλογίζονται.

Αυτή η απαγόρευση συμμετοχής αφορά όλα τα αθλήματα, κάτι που σημαίνει ότι στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού (Τόκιο) ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας δεν θα ακουστεί, όπως και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Η ανακοίνωση είναι γενική, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα αθλήματα, δεν γίνεται κάποιος λόγος ξεχωριστά για τα ομαδικά σπορ, οπότε θα πρέπει να αναμένεται διευκρίνιση από την ομοσπονδία για το μπάσκετ για παράδειγμα.

Άλλωστε, η “Αρκούδα” έχει προκριθεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Ιουνίου (23-28) όπου θα αγωνιζόταν στον όμιλο του Σπλιτ μαζί με τις Γερμανία, Μεξικό, Τυνησία, Βραζιλία και την οικοδέσποινα Κροατία για να διεκδικήσει το ένα εισιτήριο το οποίο οδηγεί στους Ολυμπιακούς.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι Ρώσοι αθλητές του στίβου και του υγρού στίβου παραδείγματος χάρη, έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν στην Ολυμπιάδα με την σημαία των ανεξάρτητων αθλητών ή με άλλο κράτος, κάτι το οποίο όμως δεν μπορεί να συμβεί σε ομαδικό σπορ όπως είναι το μπάσκετ.