Ο τέως παίκτης του Ολυμπιακού, Josh Childress μίλησε στο Players Podcast του Kyle Hines και θυμήθηκε πολλά. Θυμήθηκε φυσικά την θητεία του στους «ερυθρόλευκους».

Από την άλλη μνημόνευσε και την πιο «κουφή» συμβουλή που του έδιναν οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» πριν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν του έλεγαν να προσέχει τι μαζεύει από τα αντικείμενα που πέφτουν από την εξέδρα στο παρκέ, μήπως και είναι καμιά φωτοβολίδα και χάσει τα δάχτυλά του!

Ο 37χρονος Αμερικανός μίλησε αρχικά για τον Ολυμπιακό και την θητεία του στην ομάδα αλλά και την Euroleague: «Είχαμε υπέροχη ομάδα στον Ολυμπιακό. Αισθανόμουν πως η στρατηγική και η τακτική ήταν σε πολύ μεγάλο επίπεδο μέσα στο παρκέ. Αλλά έτσι παίζεται το μπάσκετ στη Euroleague και έπρεπε να προσαρμοστώ για να είμαι πετυχημένος»

Κάπου εκεί πήγε η κουβέντα και στα αιώνια ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τόνισε κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ: «Ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσω είναι όταν άνθρωποι της ομάδας με συμβούλευσαν να μην αγγίξω οτιδήποτε ρίξουν στο παρκέ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι. Δεν ήθελα να γίνω το άτομο που θα ανατιναχθούν τα δάχτυλα του».

O Josh Cildress μίλησε και για την θητεία του στην Euroleague και ξεχώρισε ως μεγαλύτερες στιγμές το φάιναλ φορ του 2010 όπου με δικό του φόλοου κάρφωμα έστειλε τον δραματικό ημιτελικό με την Partizan στην παράταση και ο Ολυμπιακός πήρε τελικά εκεί τη νίκη και πήγε στον τελικό, όπου τον λύγισε η Barcelona: «Το να παίζω στη Euroleague και στο Final 4 ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες μου, ειδικά το φόλοου κάρφωμα στον ημιτελικό με την Partizan».

Στο ματς με την Partizan ο Chlidress πήρε την μπάλα στα χέρια μετά από το άστοχο τρίποντο του Milos Teodosic, την κάρφωσε στο καλάθι, έκανε το 67-67 και έστειλε το ματς στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 83-80.

O Ολυμπιακός είχε τινάξει την μπάνκα στον αέρα το 2008 φέρνοντας στην Ελλάδα τον Josh Chldress, o οποίος ήταν Νο6 στο draft του 2004, όπου είχε επιλεγεί από τους Atlanta Hawks.

Ο Αμερικανός έμεινε 2 χρόνια στον Ολυμπιακό, έφυγε και σιγά σιγά η καριέρα του άρχισε να φθίνει.

 

H ΣΥΝΕΝΕΤΥΞΗ ΤΟΥ JOSH CHILDRESS ΣΤΟΝ KYLE HINES

 

 

 

Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ PARTIZAN