Η Ludwigsburg άντεξε στην «καυτή» έδρα της Cluj και δεν άφησε τους γηπεδούχους να επιστρέψουν… ολοκληρωτικά, αφού εν τέλει πήρε τη νίκη στο «do or die» ματς στη Ρουμανία (79-73), κάνοντας το 2-1 στη σειρά και «κλείνοντας» ραντεβού για το Final-4 του Basketball Champions League που θα διεξαχθεί στο Bilbao.

Στο 1ο ημίχρονο φαινόταν η Ludwigsburg να έχει ένα πολύ εύκολο βράδυ σχετικά με τη νίκη-πρόκρισή της στο Final-4 του Champions League, ωστόσο στην 4η περίοδο το ματς εξελίχθηκε διαφορετικά μέχρι και το τελευταίο τετράλεπτο.

Αν και οι Γερμανοί ήλεγχαν το παιχνίδι για 30′, έχοντας πάρει προβάδισμα μέχρι και 19 πόντων (31-50 στο 25′), η Cluj επέστρεψε, έδωσε τα πάντα στην τελευταία περίοδο, πλησιάζοντας ακόμα και στους 6 πόντους (57-63), με την έδρα να παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτήν την επιστροφή των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλύτερη ψυχραιμία που έδειξε η φιλοξενούμενη ομάδα στις επιλογές της, σε συνδυασμό με τις κακές επιθέσεις των Ρουμάνων στα τελευταία λεπτά, «έγειραν την πλάστιγγα» υπέρ της Ludwi. Η ρουμανική ομάδα πάντως το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά είδε την «κλεψύδρα» πια να αδειάζει και γνώρισε μια οδυνηρή ήττα (73-79) που της αφήνει μια πολύ πικρά, αλλά συνάμα και γλυκιά γεύση για τη φετινή της πορεία.

Εν τέλει, η μεγάλη… έκπληξη της διοργάνωσης Cluj δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το «όνειρο» του Final-4, αφού στο κρισιμότερο ματς της φετινής σεζόν, αν όχι της ιστορίας της, δεν υπερασπίστηκε τη δύναμη τής έδρας της και, έτσι, δε θα είναι αυτή που θα δώσει το παρόν στο Bilbao, αλλά η Ludwigsburg.

 

Δεκάλεπτα: 11-16, 23-37, 42-56, 73-79.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.