Ο Crvena Zvezda εξέδωσε μία πύρινη ανακοίνωση, μέσω της οποίας κάνει γνωστό ότι σκέφτεται να μην κατέβει στους Τελικούς της ABA League, όπου και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Cedevita ή Partizan (η σειρά είναι στο 1-1). Οι “ερυθρόλευκοι” του Βελιγραδίου έχουν ρίξει στο τραπέζι αυτό το σενάριο, καθότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η ABA League θα ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Πλέον μένει να δούμε το αν ο Crvena Zvezda κάνει την απειλή του πράξη, καθότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Crvena Zvezda:

«Η ανακοινωθείσα έναρξη των τελικών της ABA League, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα αλλά αναμένεται να γίνει στις 12 Ιουνίου, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το τέλος του εθνικού πρωταθλήματος της Σερβίας. Ο Ερυθρός Αστέρας περίμενε αρκετά και παρατήρησε πώς στην Αδριατική Λίγκα παραβιάστηκε η κανονικότητα του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά, αυτό οφείλεται σε ένα μη ρυθμισμένο ημερολόγιο αγώνων που καθορίζεται στην αρχή κάθε σεζόν του πρωταθλήματος, όχι κατά τη διάρκεια ή στο τέλος.

Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε απόπειρα της ABA League να θέσει σε κίνδυνο το ημερολόγιο των τελικών του σερβικού πρωταθλήματος προγραμματίζοντας στη συνέχεια αγώνες την ώρα αυτών των τελικών ως άλλη μια πρόκληση και μια προσπάθεια να καταρρεύσει ακόμη περισσότερο το σερβικό πρωτάθλημα. Από σήμερα, ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα κάνει καθόλου εικασίες για τις ημερομηνίες και την έναρξη του τελικού της ABA League».