Σε ένα ματς για γερά νεύρα, σε ένα ντέρμπι ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ, ο Ερυθρός Αστέρας εμφάνισε μεγαλύτερη ψυχραιμία στα τελευταία… μέτρα του αγώνα και στέφθηκε πρωταθλητής Αδριατικής λίγκας για 3η συνεχόμενη χρονιά (που διεξήχθη το πρωτάθλημα) και για 6η στα τελευταία 7 χρόνια -διεξαγωγής-, επικρατώντας με 80-77 στον 5ο και τελευταίο τελικό της Partizan! Φυσικά, το πρωτάθλημα αυτό έχει διπλό κέρδος για τους «Ερυθρόλευκους», οι οποίοι μέσω αυτής της κατάκτησης θα παίξουν του χρόνου στη Euroleague!

 

Η Partizan ήταν οριακά καλύτερη στο 1ο ημίχρονο, αφού είχε καταφέρει να διατηρήσει για πάρα πολύ ώρα μια διαφορά της τάξεως των 6-7 πόντων. Τα επεισόδια φυσικά… έφτιαξαν τον ρυθμό του αγώνα στο 2ο ημίχρονο, αφού η Partizan παίζοντας χωρίς άγχος από το… άδειο πια γήπεδο και νιώθοντας κατά κάποιον τρόπο… «δικαιωμένη» μετά από όλα όσα έγιναν στην ανάπαυλα, πήρε προβάδισμα 5 πόντων (55-50) με ρεσιτάλ θέλησης στην άμυνα. Αυτή η διαφορά πάντως γύρισε πολύ γρήγορα, με τους γηπεδούχους να «κλείνουν» προηγούμενοι την 3η περίοδο (59-58) και να μπαίνουν με ψυχολογία στο πιο κρίσιμο δεκάλεπτο των δύο ομάδων στη φετινή σεζόν.

Εκεί ξεκάθαρα επικράτησε η ψυχραιμία. Παρά το μεγάλο τρίποντο του Punter στα 3:30′ πριν τη λήξη που έβαλε μπροστά την ομάδα του Zeljko Obradovic (70-69), ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ακριβώς το ίδιο, αλλά όχι μόνο μία φορά. Με τρεις διαδοχικές τρίποντες… «βόμβες» από Markovic, Kalinic και Wolters (το κρισιμότερο), οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με την πλάτη… κολλημένη στον τοίχο. Η χαμένη βολή του Avramovic στα 19″ και το εύστοχο ζευγάρι βολών του Davidovac στην απέναντι μεριά, που έκανε το σκορ 80-76 στα τελευταία 12″, έδωσε τη «χαριστική βολή» στην Partizan, η οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή στη σειρά και αν στεφθεί πρωταθλήτρια έπειτα από 9 χρόνια (2012-13 το τελευταίο της πρωτάθλημα).

Τι να πει κανείς για τον Punter; Ο πρώην παίκτης του Λαυρίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ήταν άκρως συγκινητικός, αλλά απελπιστικά μόνος. Σταμάτησε στους 27 πόντους με 5/11 τρίποντα, όντας ακολουθούμενος απ’ τον… 12ποντο Avramovic. Απίθανος αμυντικά ο Lessort, με 5 κλεψίματα και 2 τάπες, αλλά επιθετικά έμεινε μόνο στους 9 πόντους (13 ριμπάουντ). Πολυπροσωπία στην επίθεση οι «Ερυθρόλευκοι», έχοντας 1ο σκόρερ τον Davidovac με 15 πόντους (1/8 τρίποντα) και 3 κλεψίματα! Διψήφιοι επίσης οι τρεις που έβαλαν τα μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο. Στους 12 ολοκλήρωσε το ματς ο Wolters, στους 11 ο Kalinic και στους 10 ο Mitrovic.

 

Δεκάλεπτα: 18-20, 33-37, 59-58, 80-77.

 

CRVENA ZVEZDA (Radonjic): Lazarevic, Wolters 12, Davidovac 15 (1/8 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Mitrovic 10, Lazic 5, Kalinic 11, Dobric 5, Hollins 9, Ivanovic 2, Markovic 7, White, Kuzmic 4.

PARTIZAN (Obradovic): Punter 27 (5), Vukcevic, LeDay 9, Zagorac 2, Avramovic 12, Koprivica, Smailagic 3, Moore 11, Glas, Lessort 9 (13 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 2 μπλοκ!), Trifunovic, Madar 4.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.

Tags:
ABA Liga