Ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την «καυτή» ατμόσφαιρα της έδρας του και επιβλήθηκε με 90-76 της Partizan, κάνοντας το 1-0 στη σειρά με φόντο εκτός απ’ τον πρωταθλητή και τη… Euroleague.

 

Μπορεί πολλοί να περίμεναν ντέρμπι μέχρι τελευταίας «πτώσης», αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν όρεξη για να… αγχωθούν περισσότερο. Το 1ο ημίχρονο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή περίοδο η κάθε μία. Παρ’ όλα αυτά, στο 2ο ημίχρονο όλα άλλαξαν, αφού ο Dejan Radonjic «χτύπησε» στις αδυναμίες της Partizan, με τον Zelijko Obradovic να παρακολουθεί τους παίκτες του να υποπίπτουν σε 15 λάθη, τη στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας είχε μόλις 6! Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, διατήρησαν μια διαφορά τις τάξεως των 7-10 πόντων για αρκετή ώρα απ’ το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου μέχρι και τις αρχές της 4ης περιόδου, η οποία στη συνέχεια παγιώθηκε σε τιμές άνω των 12 πόντων, που έδωσαν εν τέλει και τη νίκη στο σύνολο του Dejan Radonjic (90-76).

Πέντε παίκτες διψήφιους είχε ο Ερυθρός, με τον… 18ποντο Ivanovic να «οδηγεί» το σκοράρισμα και τους Dobric και Mitrovic ν’ ακολουθούν με 14 πόντους ο καθένας. Μακριά απ’ τα στάνταρ του ο Kalinic (3 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα). Για τους φιλοξενούμενους ο Punter σκόραρε 15 πόντους, ο Moore 12, o LeDay 11 και ο Avramovic 10 (και το μοναδικό κλέψιμο της ομάδας του).

 

Δεκάλεπτα: 19-23, 42-39, 66-58, 90-76.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.

Tags:
ABA Liga