Άλλος ένας “ξένος” αποτελεί παρελθόν από την CSKA. Η ομάδα της Μόσχας ανακοίνωσε σήμερα (11/3) τη λύση συνεργασίας με τον Iffe Lundberg, ο οποίος έμεινε ελεύθερος να συνεχίσει σε άλλη χώρα την καριέρα του.

Ο Δανός γκαρντ ακολούθησε το δρόμο που χάραξαν ο Tornike Shengelia και ο Daniel Hackett, επιλέγοντας τη Virtus Bologna ως επόμενο σταθμό της καριέρας τους, τουλάχιστον για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Lundberg αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21 από την CSKA, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιφερειακής γραμμής της λόγω των πολλών τραυματισμών. Έπαιξε συνολικά 65 αγώνες με τους Μοσχοβίτες, έχοντας 10,4 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1,1 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε EuroLeague και VTB League.

«Είναι πολύ δύσκολο που πρέπει να πω ότι λόγω της τρέχουσας κατάστασης, έπρεπε να πάρω μια πολύ δύσκολη απόφαση, μια απόφαση βασισμένη στην ασφάλεια της ευημερίας της οικογένειάς μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο, τον οργανισμό της ΤΣΣΚΑ και προσωπικά τον κ. Amdrey Vatutin την Natalia Furaeva και κυρίως τον προπονητή Ιτούδη που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην EuroLeague», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δανός γκαρντ.