Ο Dusko Ivanovic, υπήρξε αρχηγός της ομάδας του Bozidar Malkovic, η οποίο διέθετε μάλιστα στην σύνθεση της παίκτες, όπως τον Dino Radja, τον Toni Kukoc και πολλούς άλλους μεγάλους σταρ. Έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σε πολλούς παίκτες, κάνοντάς τους εκατομμυριούχους NBAers. Διαθέτει ακόμα δυο πτυχία, νομικής και φιλοσοφίας. Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο.

Κι όμως στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό πέρασε και δεν ακούμπησε. Ο λόγος? Μία εντός έδρας ήττα, από τον “αιώνιο” αντίπαλο στις 3 Μαϊου του 2015 και ειδικότερα η νοοτροπία των ελληνικών ομάδων. Στις πρώτες δύσκολες στιγμές ο τότε προπονητής, του Παναθηναϊκού, έφυγε “νύχτα”.

Πρωταθλητής Ισπανίας το 2020

Στήριξη σε όλους τους τομείς, εξέλαβε, ο προπονητής της Baskonia, κατά την διάρκεια της σεζόν, μιας χρονιάς μάλιστα, όπου οι βάσκοι δεν είχαν ιδιαίτερα καλή πορεία στην Euroleague. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την πλήρη εφαρμογή του πλάνου του στην ομάδα. Έτσι δημιούργησε μια ομάδα ”ολοκληρωμένη” και ”γεμάτη”, σε όλες τις θέσεις. Γεγονός, που οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.