H Real Madrid έπειτα από την πολύ καλή πορέια της στην Euroleague στην οποία έφτασε ως τον τελικό, επικεντρώνεται στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Στόχος των Καστιγιάνων δεν είναι άλλος από το να ανακτήσουν τα σκήπτρα στην ACB και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν περίφημα, σκουπίζοντας την Manresa στα ημιτελικά και κάνοντας ήδη το 1-0 στη σειρά με την Baskonia. Παρόλα αυτά το σύνολο του Laso αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κυριώς στην θέση του PG, διότι ο Goss τραυματίστηκε στον ημιτελικό με την Barcelona. ενώ κι ο νεαρός Αlocen είναι κι αυτός στα “πιτς”.

Το χειρότερο από όλα για τους Μαδριλένους είναι ότι απέκτησε πρόβλημα τραυματισμού κι ο Sergio Llull, με συνέπεια να ξεμένουν από άσο. Βασικά οι μόνες επιλογές της Real ήταν οι νεαροί Nunez και Clavzar, που ναι μεν είναι ταλαντούχοι, αλλά όπως είναι εύκολα αντιληπτό δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος τόσο δύσκολων αναμετρήσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Pablo Laso αποφάσισε να “βγάλει από τον πάγο” τον Thomas Heurtel, που ήταν εκτός ομάδας εδώ και δύο μήνες, την στιγμή που κι ο Ισπανός προπονητής είχε ζητήσει ακόμη και την απομάκρυσνσή του, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της Real.

Αφορμή για την αποπομπή του Heurtel όπως θυμόμαστε ήταν η συμπεριφορά του πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο οι Ισπανοί ηττήθηκαν με 87-86. Πέρα από τον Γάλλο εκτός ομάδας από τότε ήταν κι ο Trey Thompkins, που ακόμη δεν έχει επιστρέψει στις υποχρεώσεις του συλλόγου, καθότι δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος με την πληρότητα που έχει η Real στις θέσεις των φόργουορντ.