Η Efes Anadolu είναι η πρώτη ομάδα του άτυπου μεγάλου τελικού στο 3ο «Παύλος Γιαννακόπουλος», που εκκίνησε σήμερα (18/9) στο ΟΑΚΑ, μετά την εύκολη επικράτησή της επί της Ulm με 88- 69 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά από μια νωχελική εν ολίγοις πρώτη περίοδο, όπου με ελάχιστες εξαιρέσεις βρίσκονταν συνεχώς πίσω στο σκορ, οι Τούρκοι κατόρθωσαν με την ποιότητά τους να ανατρέπουν τα προβαδίσματα των Γερμανών (+4 το μέγιστο στην 1η, 13-9 – +6 στη 2η, 30-24) και σταδιακά πέρασαν μπροστά στο σκορ με κύριους πρωτεργάτες τους Micic και Beaubois.

Ωστόσο, η ομάδα του Lakovic άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με τους πρώην NBAers της και τον επιθετικό της ρυθμό μέχρι και την ανάπαυλα, και χάρις σε ένα σερί της τάξης του 8-2 ισοφάρισαν σε 42-42 στο φινάλε.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η αρμάδα του Ergin Ataman απέδειξε πως είναι η εν ενεργεία πρωταθλήτρια EuroLeague, και με κύριο όπλο την αμυντική της συνέπεια που έσβησε το αντίστοιχο της Ulm, όχι απλά πέρασε μπροστά στο σκορ, αλλά απέκτησε παράλληλα και διψήφιες διαφορές, τις οποίες και βελτίωνε με την πάροδο του χρόνου.
Μάλιστα, από τα μέσα μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, έτρεξαν ένα εκκωφαντικό σερί της τάξης του 15-2 (53-51 σε 68-53), τελειώνοντας κάπως έτσι την υπόθεση νίκης.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Efes να συνεχίζει τις ηχηρές επιδόσεις στα μετόπισθεν (4 πόντοι παθητικό μέχρι και το 35′), κατόρθωσαν να ξεπεράσουν και τους 20 πόντους (77-57) και να φτάσουν σε μια άνετη επικράτηση, που ισοδυναμεί με μια ηχηρή πρόκριση στον τελικό του θεσμού που διοργανώνει ο Παναθηναϊκός στη μνήμη του ιστορικού του προέδρου.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 42-42, 68-53, 88-69