Δεν είχε αίσιο τέλος το… σίριαλ μεταξύ των Ερυθρού Αστέρα και της ΑΒΑ σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση των Σέρβων από το πρωτάθλημα, με την γενική αρχή της ομάδας από το Βελιγράδι να τονίζει με επίσημη ανακοίνωσή της το βράδυ του Σαββάτου (3/6) πως τελείωσε οριστικά για φέτος από τη λίγκα των Βαλκανίων!

Ο λόγος πίσω από την εν λόγω δύσκολη και βαριά υπόθεση δεν είναι άλλος από αυτόν που είχαν τονίσει οι Σέρβοι ήδη από την αρχική τους διαμαρτυρία προς την ΑΒΑ, ότι δηλαδή οι ημερομηνίες των δικών τους αγώνων δεν είναι αποδεκτές από τους ίδιους έχοντας πολύ μεγάλο χρονικό κενό από την ημιτελική μέχρι και την φάση των Τελικών.

Τελικά δεν υπήρξε καμία αλλαγή από πλευράς διοργανώτριας αρχής, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα -κάτι που σημαίνει πως ο νικητής του Partizan – Cedevita Olimpija θα σηκώσει το φετινό τρόπαιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

«Ο σύλλογος εμμένει στην απόφασή του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της 31/05/2023. Δεν θα παίξουμε στους τελικούς μέχρι να τελειώσουν οι τελικοί του σέρβικου πρωταθλήματος.

Δεδομένου ότι η Αδριατική λίγκα έχει δείξει πόσο είναι υπό την επιρροή ενός συλλόγου και ανθρώπων που με τις πράξεις τους θέλουν να κερδίσουν τον τίτλο εκτός γηπέδου (που τώρα υποθέτουμε ότι είναι ξεκάθαρο), η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει το κοινό πώς προγραμματίστηκαν αυτές οι ημερομηνίες!

Ο Ερυθρός Αστέρας γνωρίζει ότι ο αθλητικός διευθυντής της λίγκας, Μίλια Βοΐνοβιτς, καθόρισε αυτές τις ημερομηνίες μετά από μεγάλη πίεση την Πέμπτη και την Παρασκευή και σε άμεση συμφωνία με τον αξιωματούχο της Παρτίζαν, Ζόραν Σάβιτς. Δεν γνωρίζουμε ότι ο Ζόραν Σάβιτς είναι στέλεχος της Αδριατικής λίγκας, αλλά μόνο ένας υπάλληλος ενός συλλόγου, και ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ αυτές τις ημερομηνίες, ούτε θα εμφανιστούμε στο γήπεδο».