Όπως σας μετέφερε νωρίτερα το basketblog.gr. o Marco Guduric τραυματίστηκε στο δεξί του γόνατο κόντρα στην Gaziantep, και αποχώρησε υποβασταζόμενος από την αναμέτρηση της 19ης ημέρας του φετινού τουρκικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η ομάδα του κατόρθωσε να πανηγυρίσει την 15η νίκη της στη διοργάνωση, παρά το γεγονός πως βρισκόταν σταθερά πίσω στο σκορ από τα μέσα της πρώτης περιόδου, με τη διαφορά μάλιστα, να αγγίζει πολλάκις και διψήφιες αποχρώσεις, με μέγιστη τιμή το +16.

Η Fener ωστόσο, ήταν αισθητά ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο, όπου επικράτησε συνολικά με 49- 36, και κατόρθωσε να περάσει μπροστά στο σκορ και να φτάσει μάλιστα να προηγηθεί μέχρι και το +6 δις (81-75 και (84-78), με το παιχνίδι να οδηγείται εν τέλει στην παράταση, αφού η Gaziantep κατάφερε να ευδοκιμήσει ποιοτικά την τελευταία της επίθεση (86-86), «κλείνοντας» τον αγώνα με ένα σερί της τάξης του 2-8!

Στην παράταση, η Gaziantep δεν έχασε ουδέποτε το προβάδισμα από τα πρώτα της δευτερόλεπτα, και σταδιακά έφτασε μέχρι και το +6 (86-92).

Η ομάδα του Kokoskov προσπάθησε να αντιδράσει και μάλιστα κατάφερε να μειώσει στον πόντο με ένα μόλις λεπτό να απομένει για το φινάλε.

H ψυχραιμία όμως, των φιλοξενούμενων στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα τους χάρισε μια σπουδαία νίκη, την 9η στη σεζόν, που την έφερε εντός των playoffs της λίγκας.

 

Οι κορυφαίοι του ματς

 

-Fenerbahce: Ali Muhammed

20 πόντοι/ 4 ριμπάουντ/ 2 ασίστ/ 50% εντός πεδιάς (14 προσπάθειες)

 

-Gaziantep: Mouhammadou Jaiteh

15 πόντοι/ 12 ριμπάουντ/ 6 ασίστ/ 1 τάπα