Η FIBA Europe αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος στα 3 από τα ευρωπαϊκά  κύπελλά της. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει οριστικά τα δυο γυναικείες διοργανώσεις της, την EuroLeague Women και το EuroCup Women, ενώ ρίχνει την αυλαία για φέτος και στο FIBA Europe Cup.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από τηλεδιάσκεψη του προέδρου της FIBA Europe Turgay Demirel,, του προέδρου της FIBA Hamane Niang, του Ελληνα γενικού γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή και του εκτελεστικού διευθυντή Kamil Novak. H απόφαση έχει να κάνει φυσικά με την τρομακτική εξάπλωση του coronavirus.

Η Ελλάδα είχε έναν εκπρόσωπο φέτος στην μια από αυτές τις διοργανώσεις. Ο λόγος για το EuroCup Women. Εκεί έπαιζε η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού. Έχει όμως, ήδη αποκλειστεί.

Ο Turgay Demirel τόνισε: «Οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και αυτό μας δείχνει ότι είναι ξεκάθαρο πρέπει όλες οι αρχές να ακυρώσουν τους αγώνες σε μια προσπάθεια να σταματηθεί η εξάπλωση του ιού».

O Kamil Novak ανέφερε: «Με μεγάλη μας λύπη πρέπει να βάλουμε τέλος στην σεζόν. Πρέπει όμως, να το κάνουμε αυτό, καθώς πάντα λειτουργούμε με προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών».

Tags:
FIBA Europe