Το Περιστέρι έμαθε απόψε (17/9) και την 3η αντίπαλό του στον 7ο όμιλο του FIBA Europe Cup. Πρόκειται για την Tsmoki-Minsk, η οποία ηττήθηκε στον τελικό του 2ου προκριματικού ομίλου του BCL από την Treviso, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της FIBA.

Η ομάδα από τη Λευκορωσία θα είναι μάλιστα και η αντίπαλος του Περιστερίου στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου, στις 13 Οκτωβρίου. Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής θα αναμετρηθούν οι Bakken Bears με την Crailsheim.

Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του Basketball Champions League έγιναν γνωστές οι 28 από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην κανονική περίοδο του FIBA Europe Cup. Οι υπόλοιπες τέσσερις θα προκύψουν από την προκριματική φάση, η οποία θα διεξαχθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου σε τέσσερις ομίλους και με τη συμμετοχή 19 ομάδων.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Ηρακλής, ο οποίος συμμετέχει στο 2ο γκρουπ, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Σόφια. Στον ημιτελικό ο “γηραιός” θα αντιμετωπίσει τη βουλγαρική Akademik Plovdiv (29/9, 19:00) και εφόσον προκριθεί στον τελικό (1/10, 19:00), θα βρει μπροστά του είτε την πολωνική Trefl Sopot, είτε την ουκρανική Dnipro.

Θυμίζουμε ότι στο FIBA Europe Cup συμμετέχει και 3η ελληνική ομάδα, ο Ιωνικός Νίκαιας, ο οποίος έχει τοποθετηθεί απευθείας στον 6ο όμιλο της κανονικής περιόδου. Αντίπαλοι των Νικαιωτών θα είναι οι βελγικές Mons-Hainaut, Antwerp και η πορτογαλική Sporting.