Στα πρότυπα της Ισπανίας -που για σχεδόν 2 δεκαετίες κατέκτησε τα πάντα στο διάβα της- θα ήθελε να δει τη Γαλλία ο Evan Fournier, που τόνισε τη σημασία των επιτυχιών για όλον τον αθλητισμό της πατρίδας του.

Ταυτόχρονα, δε φοβήθηκε να τονίσει από τώρα το μεγάλο στόχο της γαλλικής… Dream Team για την επόμενη μεγάλη της διοργάνωση, το EuroBasket του 2022, αναφέροντας πόσο πολύ θα ήθελε να το κατακτήσει και να χαρίσει ένα χρυσό μετάλλιο στη χώρα του -μετά το ασημένιο των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν λύγισαν στον τελικό από τις ΗΠΑ.

Στην περασμένη Ολυμπιάδα του Τόκιο, ο παίκτης των New York Knicks ήταν εξαιρετικός και μέτρησε 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, την ίδια στιγμή που σούταρε με 46% εντός πεδιάς, 39% από το τρίποντο αλλά και με 83% από τις βολές.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Πρέπει να προωθήσουμε τον αθλητικό μας πολιτισμό, να σταματήσουμε να φοβόμαστε να είμαστε φιλόδοξοι. Θέλω να αλλάξει αυτό και η ομάδα μας μπορεί να το κάνει. Δεν φοβόμαστε κανέναν.

Το όραμά μου είναι να γίνω τόσο κυρίαρχος όσο η Ισπανία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Το Τόκιο είναι απλώς ο πρώτος μας τελικός… Θέλω να κερδίσω το EuroBasket 2022. Δεν είναι η ώρα να σταματήσουμε. Έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε μια δυναστεία.

Αυτή η ομάδα πρέπει να μεγαλώνει κάθε καλοκαίρι, να ξαναζήσει τα ίδια συναισθήματα, να επανενεργοποιήσει αυτό που κατέστησε δυνατή την επιτυχία μας στο Τόκιο: να αφήσουμε στην άκρη το εγώ, να παλέψουμε ο ένας για τον άλλον, να έχουμε αυτή τη νοοτροπία νίκης.

Είναι μια ευκαιρία για το άθλημά μας, αλλά και κάτι που μπορεί να ξεπεράσει το μπάσκετ και να βοηθήσει τον αθλητισμό στη Γαλλία. Μπορούμε να δώσουμε το παράδειγμα για μια ολόκληρη γενιά».