Η… ελληνική Γεωργία των Ηλία Ζούρου – Γιώργου Λημνιάτη επιβίωσε στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κόντρα στην Ισλανδία και πάρα την ήττα της 77-80 προστάτευσε τη δική της νίκη με +3 στην αντίπαλη έδρα αρπάζοντας ένα πολύτιμο εισιτήριο για την τελική φάση του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία! 

Μετά από ένα τρομερό ντέρμπι όπου κυριαρχούσε η αστοχία των δύο ομάδων, το παραδοσιακό μπάσκετ αλλά και τα αρκετά λάθη όπου η Γεωργία βρισκόταν σταθερά πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μετά το ξεκίνημά της στην 1η περίοδο, η Ισλανδία βρήκε δύο μεγάλα καλάθια με τους Gudmundsson και Fridriksson και πέρασε μπροστά με 4 πόντους (66-70) στο 35′ -σπάζοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα όταν και είχε χάσει με τρεις πόντους.

Ο McFadden πήρε όμως το όπλο του στη συνέχεια και με πέντε απανωτούς πόντους έφερε την απόσταση ξανά στο καλάθι (71-73) λίγο πριν ο Gudmundsson με ένα καίριο γκολ φάουλ φέρει ξανά σε σκορ πρόκρισης τους φιλοξενούμενους (71-75) στο 38′ -με το ματς να εξακολουθεί να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού!

Οι McFadden και Shengelia όμως, μίλησαν όταν έπρεπε για το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου και με πέντε συνεχόμενους πόντους με 42″ στο ρολόι έφεραν μπροστά την Γεωργία με 76-75, δίνοντας στη χώρα τους πλέον μαξιλαράκι ασφαλείας της τάξης των 4 πόντων.

Η Ισλανδία θα περνούσε ξανά μπροστά στο σκορ στα επόμενα δευτερόλεπτα χάρις σε δύο ζευγάρια βολών. Ωστόσο, ακόμα και ο Shengelia αστόχησε σε ένα δικό του, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους με την Γεωργία να περνάει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

 

Τα Δεκάλεπτα: 19-19, 42-43, 60-62, 77-80

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.

Αναλυτικά η κατάταξη στον 12ος όμιλο:

1. Ισπανία 8-1

2. Ιταλία 7-2

3. Γεωργία 5-5

_____________________

4. Ισλανδία 5-5

5. Ουκρανία 4-6

6. Ολλανδία 0-10