H ομάδα της Vilnius Rytas σύμφωνα με το tweet του Donatas Urbonas βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να καταφέρει να εντάξει στην ομάδα της τους γνωστούς στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά τους από τον Παναθηναικό James Gist και Adrian Payne, ώστε να δυναμώσει αισθητά την front line της.

 Οι εν λόγω αθλητές περάσαν από τον Παναθηναικό ο Gist από το 2013 όταν και ήρθε σαν μέρος της ανταλλαγής μεταξύ των πρασίνων και της Μalaga που έστειλε τον Pankos στους Ισπανούς και “προσγείωσε” τον Gist στο ΟΑΚΑ. Έκτοτε πέρασαν 7 ολόκληρα χρόνια ο Gist ήταν κάτοικος ΟΑΚΑ μέχρι και την σεζόν 2018/2019 όταν και ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του με τους πράσινους, υπήρξε ένας χαρισματικός αμυντικός, παθιασμένος παίχτης και στις δυο πλευρές του παρκέ και πάντα ήξερε πως να ξεσηκώνει την κερκίδα είτε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα είτε με ένα εντυπωσιακό κόψιμο στην άμυνα. Αγαπήθηκε όσο λίγοι και για αυτό κατά την επιστροφή του σαν αντίπαλος στο ΟΑΚΑ ακουγόταν παντού το ” Gist Gist Gist”. Από την άλλη ο Payne ήρθε στα μέσα της σεζόν 17/18 για να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του Pascual στην Euroleague, χρησιμοποιήθηκε σωστά έκατσε ελάχιστα αλλά πρόλαβαν να τον συμπαθήσουν οι φίλοι του τριφυλλιού.

 Αν οι δυο αυτές μεταγραφές πραγματοποιηθούν βλέπουμε ότι η ομάδα από την Λιθουανία δυναμώνει αρκετά μέσα στην ρακέτα και θα κάνει την ζωή του κάθε αντιπάλους της δύσκολη για να της βάλουν καλάθη.