Η Ζalgiris Kaunas κατάφερε μετά από ένα εύκολο όπως εξελίχθηκε έργο να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου της Λιθουανίας. Η ομάδα του Saras Jasikevicius επικράτησε με το επιβλητικό 80-60 στον τελικό του θεσμού  επί της Rytas και έφτασε στον πρώτο της τίτλο για φέτος.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τα “δόντια” τους. Χωρίς να έχουν κάτι εντυπωσιακό σε όλο συνολικά το πρώτο ημίχρονο είτε στην επίθεσή τους, είτε στην άμυνα είχαν σταθερά μια απόσταση “ασφαλείας” από την ομάδα της Rytas και οι δύο ομάδες χωριζόντουσαν για μόλις 3 πόντους στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους (39-36). Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο και ιδιαίτερα το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε δικαιωματικά μόνο στη Zalgiris. Με όπλο της την τρομερή άμυνα, δέχθηκε μόλις 7 πόντους σε όλη την τρίτη περίοδο. Αυτό τους έδωσε “κεφάλι” στο προβάθισμα και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν στην εύκολη επικράτηση με 80-60.

Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Edgaras Ulanovas με 13 πόντους και Zach LeDay με εξίσου 13 πόντους και τεράστια συνεισφορά στον τομέα της άμυνας.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν σε καλή μέρα τον Pako Cruzas που σημείωσε 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 39-36, 60-43, 80-60