Ο Daniel Hackett μεταπήδησε το 2018 απ’ τη Γερμανία και τη Bamberg στη Ρωσία και την CSKA Moscow, όπου και πέρασε 4 χρόνια με τη φανέλα της «ομάδας του στρατού». Σε αυτά τα 4 χρόνια κατέκτησε έναν τίτλο Euroleague (2019) και 2 πρωταθλήματα VTB League (2019, 2021), ενώ σε ατομικές καταξιώσεις κέρδισε τον τίτλο του MVP των play-offs στη VTB League.

 

Εκτός απ’ τους τίτλους όμως, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (2015-17) πρόλαβε να… μάθει για τα καλά τον πολιτισμό της Ρωσίας, αποκαλύπτοντας σε δηλώσεις του όλες τις πτυχές αυτού.

Σε δηλώσεις του στο Sportsweek, αναφέρθηκε στο στυλ «δικτατορίας» που επικρατεί στη χώρα, καθώς και σε ό,τι αφορά τον πόλεμο με την Ουκρανία, τονίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ο ίδιος τι συμβαίνει στο μυαλό του Putin.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 34χρονου «άσσου» της Virtus Bologna πλέον:

 

«Ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή πως η σεζόν θα συνεχιζόταν. Όταν όμως η απόφαση της Euroleague έγινε επίσημη, όλα άλλαξαν. Οι ξένοι συμπαίκτες μου αποχώρησαν από τον σύλλογο, ο ένας μετά τον άλλον. Ήμουν ο τελευταίος που έφυγε, αλλά ήταν η στιγμή για μια αλλαγή. Μετά από τέσσερα χρόνια όμως, ήταν άσχημο να φεύγω με αυτόν τον τρόπο.

Κανείς εντός του συλλόγου δεν ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Είμαι σίγουρος πως το 90% των πολιτών της Ρωσίας δεν θέλει τον πόλεμο. Δυστυχώς, εκεί ζεις κάτω από μια δικτατορία, που τώρα εμφάνισε όλη τη δύναμη της και έγινε ξεκάθαρη.

Στη Ρωσία δεν επιτρέπεται η διαφωνία ή η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το είδαμε όλοι, την πρώτη νύχτα μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Στην Κόκκινη Πλατεία, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν. Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να καταλάβω τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι του Vladimir Putin. Δεν εκδηλώνει συναισθήματα ή σκέψεις. Δεν ξέρω τι λόγοι κρύβονται πίσω από τον πόλεμο, αλλά βλέπουμε τον κόσμο να πεθαίνει. Μου φαίνεται απαράδεκτο το 2022 ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή τσακώνονται κάποιες χώρες.

Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα: στη Ρωσία, ο απλός κόσμος δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι αυτά που δείχνουν στον κόσμο, τους κάνουν να πιστεύουν πράγματα που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Πολύς κόσμος ξέρει ότι ζει σε μια δικτατορία. Αποδέχονται το γεγονός πως δεν έχουν άλλη επιλογή».