Η στιγμή ήταν αληθινά συγκλονιστική και είχε όλη την φάσμα των συναισθημάτων. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τον πατέρα σου να βγαίνει από τη φυλακή και να είναι πια ελεύθερος. Ο Enes Kanter θέλησε να την μοιραστεί με όλους. Πόσταρε έτσι ένα βίντεο με την στιγμή της αποφυλάκισης του πατέρα του από το «καθεστώς» Erdogan και φυσικά έδειξε και την συγκίνησή του και την οργή του!

Ο παίκτης των Boston Celtics είναι ο Νο 1 εχθρός του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan και κάθε τρεις και λίγο τα πυρά πάνε κι έρχονται από τη μια πλευρά στην άλλη και τούμπαλιν.

Την κόντρα του αυτή με τον Erdogan ο Kanter την έχει πληρώσει ακριβά. Δεν μπορεί να πάει στην Τουρκία, έχει εκφράσει κατά καιρούς φόβους για την ζωή του. Μέχρι και τον πατέρα του έβαλε φυλακή το «καθεστώς» Erdogan.

O πατέρας του Enes Kanter δεν έκανε κάτι μεμπτό. Και δεν είναι όποιος κι όποιος. Ο Mehmet Kanter είναι καθηγητής πανεπιστημίου στην Ελβετία όπου ζει η οικογένεια και γεννήθηκε και ο παίκτης του ΝΒΑ.

Είναι κι αυτός όμως… αντικαθεστωτικός. Και ο Erdogan τον φυλάκισε. Μα τελικά ο Mehmet Kanter αποφυλακίστηκε.

Ο Enes Kanter πόσταρε στις σελίδες του στα social media, το βίντεο της αποφυλάκισης του πατέρα του, γράφοντας:

«Αυτό είναι το βίντεο της αποφυλάκισης του πατέρα μου από τη φυλακής της Τουρκίας. Ένας ελεύθερος έξω, χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι, καθηγητές, γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές»!