Λίγο μετά την ανακοίνωση της είδησης που πάγωσε όλο τον κόσμο και τον βύθισε στην θλίψη και αποκάλυψε ότι ο Kobe Bryant, έχασε την ζωή του μαζί με την κόρη του Gigi και άλλα 7 άτομα, που επέβαιναν σε ελικόπτερο στο οποίο συνετρίβη στο Calabasas της California, o Δήμος της ιταλικής πόλης, Reggio Emilia είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει το όνομα του αδικοχαμένου παλαίμαχου σούπερ σταρ του ΝΒΑ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στις 26 Ιανουαρίου συμπληρώνεται πια 1 χρόνος από εκείνη την μαύρη στιγμή. Την ημέρα αυτή ο Δήμος της Reggio Emilia θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του.

Στις 26/1 η κεντρική πλατεία της πόλης θα πάρει το όνομα του Kobe Bryant σε μια συγκινητική τελετή,

Πως ο ιταλικός δήμος πήρε την απόφαση αυτή. Μα ο Kobe δεν ήταν… ξένος στην πόλη. Έζησε εκεί μικρός από το 1989 έως το 1992 στην πόλη αυτή. Ο πατέρας του Jo Bryant έπαιζε μπάσκετ την ομάδα της Reggio Emilia και είχε πάρει μαζί του εκεί και την οικογένειά του.

Η πόλη αυτή ήταν ένα κομμάτι της ζωής του αδικοχαμένου μύθου του ΝΒΑ και των Lakers ο Δήμος της περιοχής θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στον Kobe Bryant με τον τρόπο αυτό.

Η τελετή αποφασίστηκε να γίνει όχι σε κάποια τυχαία μέρα, αλλά στην επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από τότε που ο Kobe μαζί με την αγαπημένη του κόρη κίνησε για το πιο μεγάλο ταξί. Κίνησε για τον παράδεισο.